AĞRI KESİCİ İLAÇLARDA DEVRİM GİBİ BULUŞ

AĞRI KESİCİ İLAÇLARDA DEVRİM GİBİ BULUŞ

Ağrı kesici içeren yapışkan sıvılı bandı İngiltere’deki Warwick Üniversitesi’nden bilim insanları geliştirdi.


İlaçlar, genellikle istenmeyen yan etkileri de beraberinde getiriyor. İngiliz araştırmacıların geliştirdiği yeni bir ağrı kesici türü ise yan etki sorununu ortadan kaldırıyor. Amerikaninsesi sitesinden Jessica Berman'ın haberine göre yeni buluş gerçektende devrim niteliğinde. İşte ayrıntılar

YUTMAYACAĞIZ YAPIŞTIRACAĞIZ

TEPİ adlı yeni bir deri bandı, ağrıyan yere doğrudan ağrı kesici zerk ediyor. Deri bantlar, mideyi haplar gibi rahatsız etmiyor.

Ağrı kesici içeren yapışkan sıvılı bandı İngiltere’deki Warwick Üniversitesi’nden bilim insanları geliştirdi.

AĞRI OLAN BÖLGEYE YAPIŞTIRILACAK

Warwick Üniversitesi'nden David Haddleton,  “Karışımın yüzde 30’u ağrı kesiciden oluşuyor. Bu karışımı içeren bant deriye yapıştığında, ağrı kesici deriye işliyor ve ağrıyan bölgeyi tıpkı jeller veya kremler gibi rahatlatıyor,” şeklinde konuşuyor.

24 SAAT SÜRE İLE YAPIŞIK KALACAK

Ağrı kesici bant, 24 saat boyunca kesintisiz ilaç zerk ederek hastayı rahatlatıyor.

Deri bantlar, Warwick Üniversitesi’yle çalışan Medherant adlı bir firma tarafından üretiliyor.

Medherant firmasından Andrew Lee ise,  “12 aydır laboratuvar çalışmaları yapıyoruz. Bu süre içinde, şu anda mevcut olan krem ya da deri bandı şeklindeki ilaçların yüzde 90’ını test ettik. Bunları kendi bileşenlerimizle de test ettik ve çok iyi sonuçlar aldık” diyor.

 

3 YIL İÇERİSİNDE PİYASADA OLACAK

Üç yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanan TEPI ve benzeri deri bantlarının ilaç sektöründe önemli bir yer tutması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı