Yabancı pilotun maili THY'yi fena karıştırdı

Yabancı pilotun maili THY'yi fena karıştırdı

THY'de çalışan bir yabancı pilotun yanlışlıkla attığı mail ortalığı çok fena karıştırdı.

2017 2. çeyrek döneminde 194 Milyon TL zarar açıklayan ancak son ABD ziyaretinde Erdoğan'ın Trump'a 11 Milyar Dolarlık yeni uçak siparişi verdiği söylenen THY'de çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Yeni Genel Müdürün atandıktan sonra sürekli yeni VİP ( Makam ) uçakları satıl almasına eleştiriler sürerken, yabancı bir THY pilotunun attığı mail ortalığı fena karıştırdı.

MAAŞ ARTIŞI ÖNERİLERİNDE BULUNMAK İSTEDİ AMA

Maaş artışı için önerilerde bulunan yabancı uyruklu bir pilotun şirketin insan kaynaklarına attığını sandığı, ancak bütün uçuş ekibine giden elektronik posta pilotlar arasında tepki yarattı. 

TL % 40 DEĞER KAYBETTİ

Boeing 777 tipi uçaklarda kaptan olarak görev yapan yabancı pilot yazısında, TL’nin 2015’ten beri yaklaşık yüzde 40 değer kaybettiğine ve yüksek enflasyonun da kayba neden olduğuna dikkat çekti. Habertürk gazetesinden Gökhan Artan'ın haberine göre, meslektaşlarının ayrılmayı ciddi olarak düşündüğünü belirten yabancı pilot, en az yüzde 30 ücret artışı, maaşların Euro ve dolar cinsinden ödenmesi ya da Euro ve dolar artışlarına karşılık olacak otomatik bir TL devalüasyon tazminatı, gurbetçi pilotlar ile Türk pilotlar arasındaki ücret farkının göz önünde bulundurulması gibi önerilerde bulundu.

TÜRK PİLOTLARDAN TEPKİ

Maili gören Türk pilotlar kendi memleketlerinde, yabancı pilotun programlarda ve ödemelerde farklı uygulama yapılması konusundaki düşüncelerine tepki gösterdi. Yabancı pilot e-postasında "THY’de çalışan birçok gurbetçi ve Türk pilotu, ayrılmayı ciddi olarak düşünüyorlar. Bunun başlıca nedeni THY’nin sunduğu toplam paketin dengesizliği” dedi.

 

4-109.jpg

İlgili Haberler