Dev şirketin sahibi hayatını kaybetti

Dev şirketin sahibi hayatını kaybetti

Gıda sektörünün Türkiye'deki önderlerinden ve Ülker'in en büyük rakibi durumunda olan Eti Şirketlerinin kurucusu ve Onursal başkanı Firuz Kanatlı hayatını kaybetti.

BİR SÜREDİR TEDAVİ ALTINDAYDI

85 yaşında olan ve Eskişehir'de bir süredir tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakımında tedavi gören Firuz Kanatlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata veda etti.

Firuz Kanatlı’nın, fabrika çalışanları tarafından Eti Anne olarak tanınan eşi Gülay 
Kanatlı da 2 yıl önce tatil için gittiği Yunanistan’ın Simi Adası’nda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

ETİ'NİN BABASI FİRUZ KANATLI KİMDİR?

Firuz Kanatlı, 1932 tarihinde Eskişehir‘de doğdu. Kanatlı'nın ailesi Gümülcine‘den 1924 yılında Türkiye’ye göç ederek önce Adapazarı‘na sonra Eskişehir‘e göç etti. Galatasaray Lisesi'ni bitiren Kanatlı İsviçre Cenevre Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı.

BABASININ UN FABRİKASI VARDI

İsviçre’den dönüşünde babasına ait olan Gümülcineli Un Fabrikası’nda çalışmaya başladı. Fabrikanın ismi sonradan Kanatlı Un Fabrikası oldu. Kanatlı askerde kantin sorumlusuyken aklına bisküvi yapma fikri girdi. 

1962 YILINDA ÜRETİME BAŞLADI

Askerlik dönüşü de bunu gerçekleştirdi. Bu arada askerliğinin son günlerinde evlendi. Firuz Kanatlı, Eti markasını seçerek 1962 yılında Eskişehir’de üretime başladı. 22 çalışanı ile 1963'te üretime geçen Eti 1972’de ‘Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ ticari unvanını aldı. 

İlgili Haberler