Açken karbonatlı su içmenin faydaları

Açken karbonatlı su içmenin faydaları

Aç karna karbonatlı su içmenin faydalarına aşağıda bir göz atın ve ikna olmak için mucizevi etkiye sahip bu sıvıyı tüketmeye başlayın!

İşte vücut için yadsınamaz faydalara sahip ve hafife alınmaması gereken bir tedavi. Aç karna içeceğiniz karbonat içeren bir bardak su, bazı ciddi hastalıklardan kurtulmanızı sağlar.

Karbonatlı Su: Katıksız Sağlık

Karbonat, sadece kurabiye yaparken işinize yaramaz, aynı zamanda rahatsızlık verici birçok hastalığı tedavi etme özelliğine de sahiptir. Ayıca vücudun pH seviyesini düzenler, ki bilindiği üzere birçok ciddi rahatsızlık pH seviyesindeki dengesizlik sonucu oluşur.

İşte Karbonatlı Su İçmenin Sağlık Açısından En Önemli Faydaları

1. Asit giderici etkiye sahiptir

Karbonatın, çoğu kişinin yaşadığı bir rahatsızlık olan mide ekşimesine iyi geldiği bilinir. Reflü, yemek borusundaki mide asidinin boğazda yukarılara doğru çıkması sonucu oluşur ve bir yanma hissine neden olur. Her gün karbonat içeren su içince, hidroklorik asit içeren mide nötralize olur ve problem ortadan kalkar. Diğer taraftan, köpüren içecekler geğirmeyi tetikleyerek (midedeki gazı ağız yoluyla atarak) iyileşmeye katkı sağlayıp şişkinliği ve mide yanmasını önler.

2. Vücudu alkalileştirir

Vücudun asidik pH seviyesinde olması, aralarında kanserin de olduğu birçok ciddi hastalığın ortaya çıkmasına yol açabilir. Karbonat içeren su, vücudun pH seviyesini dengeleme işlevi görür. Yiyeceklerin etkili şekilde sindirilmesi için asitlik önemlidir, ancak bazlılık seviyesinin yüksek olması daha sağlıklı olarak kabul edilir, çünkü hastalıklar asidik ortamda gelişir. Aralarında osteoporoz, eklem yangısı ve kanser gibi hastalıkların da olduğu kronik dejeneratif hastalıkların çoğunun, vücudun yükselen asit derecesiyle ilişkili olduğu gösterildi. Bu gerçekler göz önüne alındığında ve sağladığı faydalar düşünüldüğünde aç karna bir bardak karbonatlı su içmek pek de zor olmasa gerek.

3. Böbrek taşlarını önler

Böbrek taşları sadece genetik bozukluklardan dolayı oluşmaz. İdrarın asit derecesinin yüksek olmasıyla anlaşılabilen vücuttaki demir dengesizliği de böbrek taşı oluşumuna neden olur. Böbrek taşı rahatsızlığı, uzun süre ağrı veya acı veren bir belirti göstermez, ancak belirtiler ortaya çıktığında verdiği acı büyük olur. Hali hazırda böbrek taşınız olabilir ve bundan haberiniz olmayabilir. Nüfusun büyük kısmını etkileyen bu hastalığın başlıca nedenlerinden biri de yeteri kadar su içmemek. Her gün karbonatlı bir bardak su için ve vücudunuzda böbrek taşı oluşumu riski önemli ölçüde azalsın.

4. Üriner enfeksiyonları önler

Böbreklerinizi ve idrar torbanızı korumanın kendinizi korumak olduğunu söylemeye gerek yok. Karbonat, idrar yolu enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olur ve antiseptik özellikte olmasından dolayı idrarın asit derecesini azaltarak bu rahatsızlıkları önleme işlevi görür. Bakteriler mesanede kolayca ürer. Özellikle kadınlar idrar yolu enfeksiyonları için riskli gruptur. Yetersiz hijyen, hamilelik, düşük bağışıklık ve bazı ilaç tedavileri kaçınılması zor olan bu hastalığa neden olabilir. Bu yüzden yeterli sıvı tüketimi ve karbonat kullanarak 'arınmak', bu problemin önüne geçmenin en iyi yollarıdır.

Karbonat İçeren Suyu Doğru Şekilde İçmenin Yolu Nedir?

Her şeyi kitabına uygun yapmak için öncelikle pH kağıdı ile idrar ve tükürükteki pH seviyesini ölçmeyi bilmelisiniz. Uyandığınızda hiçbir şey içmeden önce tükürük pH değeriniz 7,0-7,4 arasında olmalı. İdrar ise sabahları daha asidik olur, çünkü vücudumuz tüm gece boyunca vücudu temizlemekle uğraşır. Uyandıktan sonraki ilk bir saat idrar pH'ı 6,0-7,0 arasında bir değerde olmalı ve bu değer gün boyunca yükselmeli. Tükürük ve idrarınızdaki pH seviyelerini birkaç gün boyunca ölçün, sonuçları not edin. Eğer pH değerlerinizin istenilen değerlerin çok altında olduğunu görürseniz, dengelemek için
karbonatlı su içebilirsiniz.

İçine 1 çay kaşığı karbonat katılmış bir bardak suyu günde iki defa, tercihen aç karna içmeniz yeterli. Düzgün bir sindirim için doğru miktarda asite de ihtiyacınız var. pH seviyenizi ölçmeye devam edin, iyileşme görene kadar yukarıda verilen dozu bir veya iki bardak daha artırabilirsiniz.

Harika faydaları için karbonatlı suyu aç karna için. Hiçbir yan etkisi olmayan bu ucuz ve etkili tedavi denemeye değer.

mynet

İlgili Haberler