Mustafa Altıoklar

Mustafa Altıoklar

#OCCUPY VE NEDEN CHP

Merhaba,

#occupyCHP hareketi, manifestosunun özünü, partinin kurucu başkanının devrimci ruhundan almaktadır.

Mustafa Kemal'in; " Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır... Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkâr etmek olur... " sözü, hareketin özüdür. Bu çerçeveden bakarak partinin ilkelerinin çağımızın koşulları ve Türkiye Halkları'nın talepleri doğrultusunda ve yeniden devrimci bir anlayışla gözden geçirilmesi kaçınılmazdır.

İlk kez Gezi Protestoları döneminde tek yürek olmuş isyancıların süreç içerisinde siyasi bir çatı irade altında birleşemeyeceklerini sezdiğimde çıkmıştı fikir.

Mevcut siyasi erkler arasında Gezi Ruhu'nu içselleştirebilecek gibi duran iki oluşum göze çarpmaktaydı: CHP ve BDP .Bu iki oluşum arasında BDP'nin etnik siyaset üzerinde yükselmekte oluşu kapsama alanı adına yetersiz kalacağı aşikardı kişisel kanaatimce ve enhızlı örgütlenmenin CHP'de olabileceği inancıyla #occupyCHP çağrısı yaptım.

Tarihler 22.Haziran.2013'ü göstermekteydi. Gezi Direnişi'nin eşsiz enerjisi başlangıçta "köhnemiş bir parti"nin bu yükü kaldıramayacağı yönünde yoğunlaştı. Gençler yepyeni bir parti istemekteydi. Oysa yeni parti demek 81 ilde, 1500 ilçede, bucaklarda, köylerde binalar, daireler kiralamak; bilgisayarlar, telefonlar, fakslar, masalar, koltuklar, sandalyelerle tefriş etmek; tabelalar,flamalar, broşürler,kitaplar, kitapçıklar basmak, asmak; insan kaynakları oluşturup, maaşlar, bordrolar, muhasebeler,vergiler, makbuzlar, faturalarla uğraşmak ve benzerleri ve benzerleri gibi ciddi finansal kaynaklar gerektirmekteydi. 

Bu nedenle ortak vicdanla hareket eden "delikanlı" ruhu, VHP içine davet etmek ve partinin üye profilinden, delegelerine; giderek MYK'dan yönetime, milletvekillerine kadar Gezi Ruhu'nu içselleştirmiş genç kadrolarla değiştirmenin akut ve acısız bir yol olacağı inancı hakimdi bende. Ne var ki, genç enerjinin dünyanın kuruluşundan beri doğruyu bulma konusunda kendi tecrübeleriyle karar verme hakkı vardı ve bu hakkı onlardan almaya kalkışmak, değişmesini istediğim zihniyetten beni de farklı kılmazdı.

#occupyCHP fikrini Yerel Seçimler sonrasına kadar nadasa yatırdım. Seçimler sonuçlanır sonuçlanmaz da yeniden gündeme getirdim. Haziran ayında bu fikre dudak bükmüş olan gençler arasında, gelinen noktada Türkiye'nin geleceğinin kurtuluşunu CHP'nin yenilenmesinde bulanların sayısının giderek artmakta olduğunu mutlulukla gördüm. Hasta komadaydı ve artık operasyonun zamanı gelmişti.

#occupyCHP hareketinin manifestosunu kaleme aldım ve @occupychp2014 adlı bir hesap açarak ortak paydadaki gençleri twitter üzerinden çoğalmaya davet ettim. Ertesi gün, Tamer Serkan Subaşı benimle irtibata geçti ve "Abi, sizin bu hareketi başlattığınızdan haberimiz yoktu. İsterseniz hesabımızı derhal kapatalım." mesajını gönderdi.

Ben "sakın kapatmayın. hareket aynı hedefeyönelik. ayrışmak değil, güçbirliği gerekir. gelin konuşalım." dedim ve öğleden sonra bir araya geldik. Hesapları bileştirdik ve yola düştük.

Öncelikle sosyal medyada çoğalmaya, ardından park forumlarıyla katılımcıların tanışmasına ve bu süreç içerisinde hareketin manifestosuna katılımcı bir anlayışla son şeklini vermeye ve üçüncü basamakta partiyle organik ilişkiye girerek manifestomuzu deklare etmeye karar verdik.

Yenilikçi kanattan pek çok milletvekilinin destek vereceği umudunu taşımaktaydık ve nitekim öyle de oldu. Bugün itibariyle yoğun bir bilgi alış verişi ve park forumlarıyla manifestomuz şekillenmeye, olgunlaşmaya, ortak bir metne dönüşmeye oldukça yaklaştı. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde "şimdilik" nihai manifestomuzu yayınlayarak parti yetkililerine ileteceğiz.

Alacağımız reaksiyona bağlı olarak ilçe teşkilatlarına hızla ve kalabalık gruplar halinde üye olacak ve parti içinde yönetim kademelerinde gençlerin yer almalarını sağlayacağız. Nihai hedefimiz; "partiyi yenilemek, Türkiye'yi yenilemek ve dünyayı yenilemek"tir.

Beni sual edecek olursanız portatif yönetmen sandalyemden başka koltuk ikbalim yoktur. J

#occupyCHP hareketi fikrinin doğum tarihi 22 Haziran 2014

0.1.png

#OCCUPYCHP İLKELER VE ÖNERİLER

ilgili-haber-kopru-fontu-028.jpg

 

https://twitter.com/mustafaltioklar

mustafaltioklar.blogspot.com

Önceki ve Sonraki Yazılar