Meral Akşener'den Devlet  Bahçeli'ye sert sözler

Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye sert sözler

Antalya'da Milliyetçi İşadamları iftarına katılan, MHP'nin en güçlü başkan adayı Meral Akşener MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye sert sözlerle yüklendi.

MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Meral Akşener, "Referandumda 'evet' çıktığı dakikadan itibaren Türkiye'nin güllük gülistanlık olacağını, uçacağını, kaçacağını, aşacağını söyleyenler bugün Türk milletini yanıltmış olmaktan acaba utanıyorlar mıdır? " dedi. Antalya'da Milliyetçi İşadamları iftarında yaptığı konuşmada Bahçeli'ye ağır bir biçimde yüklenen Akşener Referandum sonuçlarının gayri meşru olduğunu söyleyerek, Yüksek Seçim Kurulu Sahtekar çıktı dedi.

EY BAHÇELİ HİÇ İÇİNİZ SIZLAMAZ MI?

Meral Akşener, Antalya'da Milliyetçi Meslek Adamları Birliği Derneği'nin The Marmara Hotel'deki iftar programına katıldı.

Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve MHP'li eski milletvekillerinin de katıldığı iftarda Meral Akşener, tamamı kadınlardan oluşan protokol masasına oturdu. Katılımcılar, yoğun ilgi gösterdikleri Akşener ile öz çekim yaptı.  

Meral Akşener, akşam ezanı okunduktan sonra iftarını yaptı ve akşam namazını kıldı. Namazın ardından iftar yemeğinin verildiği alana başörtüsüyle dönen Akşener, Kuran okunmasının ardından başörtüsünü yeniden çıkardı.

'BAŞIMIZA GELENLER PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ'

İftar sonrası konuşan Meral Akşener, "1 Kasım seçimlerinden sonra 'MHP bu oy oranını hak etmiyor, biz bir değişiklik yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve olağanüstü kongre yapalım, pek çok aday arkadaşımız vardı ve hangimiz kazanırsa MHP'ye iktidar yolunu açacak bir iddialı projenin etrafında yol yürüyelim" dediklerini belirterek, "Dediğimiz günden itibaren başımıza gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir" dedi.

HUKUKUN GUGUK OLMASI ENGELİ

Olağanüstü kongrenin yapılamamasıyla ilgili yaşananları ve süreci hatırlatan Meral Akşener, "1 Kasım 2015'den Haziran 2017'ye kadar geçen sürede biz alt tarafı demokratik bir hak olan olağanüstü kongreyi hükümet eliyle, hukukun guguk olması engeliyle yaptıramadık. Ama iktidar partisinde, sayın cumhurbaşkanı kendi atadığı Başbakanı ve Ak Parti'nin genel başkanını uyumsuzluk nedeniyle tam 15 günde hem genel başkanlıktan, hem başbakanlıktan attı ve 15 günde değiştirdi. Sonra ilginç şeyler oldu, bu sistem yürürken birdenbire Sayın Bahçeli'nin aklına fiili durumu hukuki duruma evirmek için başkanlık sistemini Türkiye'nin gündemine getirilmesi geldi ve şartsız, şüphesiz destek vereceklerini ilan ettiler" dedi.

YÜKSEK SEÇİM KURULU SAHTEKAR ÇIKTI

Referandum sürecine değinen Akşener, referanduma bir hafta kala yaptırdığı ankette yüzde 54 hayır, yüzde 46 evet çıktığı, sandıkların çok iyi korunduğunu belirterek, "Ama biz bilemedik ki hakem sahtekarmış" dedi. Oylar sandığa girdiği ve çıkarken muhafaza etmek adına çok ciddi gayret gösterildiğini anlatan Akşener, Yüksek Seçim Kurulu'nun hem sahtekar çıktığını, hem de şike yaptığını dile getirdi. Referandumu şike, sahtekarlıkla kaybetmiş gözüktüklerini savunan Akşener, bugün için referandumun meşruluğunun tartışılır durumda olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler