Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener açıklaması

Kılıçdaroğlu, muhalif blokun önemli ismi meral Akşener ile % 50 bloku için bir araya geleceklerini açıkladı.

Muhalefette referandum sonrası oluşan ve "Parti Devlet" olarak nitelendirilen duruma karşı % 50 bütünlüğü koruma gayretleri sürüyor. Sözcü gazetesini ziyaretinde bir açıklama yapan CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'ndan konuya ilşkin önemli bir açıklama geldi.

PARTİ DEVLETİ VAR HUKUK DEMOKRASİ YOK

Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Türkiye'yi dört büyük kopuş bekliyor. Önümüzde bir parti devleti var ve ülkede hukuk, demokrasi yok'' dedi.

Meral Akşener ile de ülke gündemine ilişkin bir görüşme yapacağını açıklayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

PARLEMENTO MÜCADELESİ İKTİDARI ETKİLEMEYECEK

Bunların birincisi Meclis ile devleti yönetenler arasındaki kopuş. Yasama organı yürütme organını denetleyemeyecek ve bildiğini okuyacak. Dolayısıyla parlamentoda verilecek mücadele iktidarı çok fazla etkilemeyecek. Bu bizim Cumhuriyet tarihinin en büyük kopuşlarından biridir. İkincisi artık cumhurbaşkanı, 80 milyonun cumhurbaşkanı değil sadece partisine oy verenlerin cumhurbaşkanıdır. 
OY VERENLER İLE ARASINDA KOPUŞ YAŞANACAK

Cumhurbaşkanlığı makamı ile ona oy vermeyenler arasında büyük bir kopuş yaşanacak. Üçüncüsü adaleti dağıtanlar ile arayanlar arasındaki kopuş. Adalet ancak bir kişinin beklediği ölçüde kararlar verecek. Dördüncüsü ise demokrasi ve hukuk kalmadığı için Türkiye'nin uygar dünyadan kopuşu. 

% 50 BLOKUNU GENİŞLETEBİLİRSEK

Bu kopuşun bir kısmı da gerçekleşti. Bizim daha önce yaptığımızı ve demokratik parlamenter sistemi güçlendiren bir taslak anayasa çalışmamız var. Siyasi parti liderleri ile görüşürken bunu dile getiriyoruz. Demokrasi paydasını, en az yüzde 50'lilik hayır blokunu biraz daha genişletebilirsek iyi bir sonuç elde edebiliriz.

İlgili Haberler