Meral Akşener'den Deniz Baykal'a siyaset dersi

Meral Akşener'den Deniz Baykal'a siyaset dersi

MHP'nin Devlet Bahçeli'ye karşı muhalif olan en kuvvetli adaylarından Meral Akşener'den tüm kesimlerden büyük tepki alan Deniz Baykal açıklamasına "Ders Gibi" açıklama

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

 DENİZ BAYKAL'A DERS GİBİ SÖZLER

Akşener, kendisinin 'Başkan' adayı olup olmayacağı ve CHP Antalya Millevekili Deniz Baykal'ın 'Başkan' adayına ilişkin yaptığı açıklamalarına ilişkin, "Meşruiyet tartışmalarının bitmediği, hukuk sürecinin devam ettiği bir dönemde bu sonucu kabul edip, meşrulaştırma tavrını çok yadırgadım. Bir siyasetçinin başka bir siyasetçiler hakkında makam, görev tanzimini siyasi nezaket açısından uygun bulamam. Siyasi nezaketsizlik olarak görürüm" dedi.

NEZAKET ZİYARETİ YAPTIK

Akşener, "Saadet Partisi'nin dengeli tutumu 'Hayır' kampanyası yapan insanlar üzerinde de çok farklı bir etkisi oldu. Sert, insanları rencide eden gerçekten korkutucu bir devlet gücünün, paranın önde olduğu bir 'Evet' kampanyası yapılmıştı. Sayın genel başkanın ve partisini tutumu orada bir yumuşamaya neden oldu. O hakkı teslim etmek isterim huzurunuzda. Teşekkür etmek ve kendisi çok tecrübeli duayen bir siyasetçi. Referandum sonuçları ile ilgili olarak da görüşlerini almak üzere bir nezaket ziyareti yaptık o kadar" diye konuştu. 

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle;

YA OHAL KALKAR YA SANDIĞA GİTMEYİZ DESELERDİ

- Hepimiz 'Hayır' kampanyasına destek veren siyasi partilerin tümü, deseydi ki biz oynamıyoruz. Ya OHAL kalkar ya da biz hiç sandığa gitmeyeceğiz. 

- Sadece 'Evet' diyenler sandığa gitseydi, bugün bambaşka bir şeyi Dünya ve Türkiye tartışıyor olurdu. Demem o ki, bizler bu referandumunun OHAL şartlarında yapılıyor olmasına rağmen meşruiyetini sağlayan insanlarız. 

- Benim inancım, yaptığım bütün anketlerde gelinen nokta, 54'e, 46 iken. 'Hayır' oyu kullanan vatandaşlarımızın çoğunluğunun çok zar şartlarda tercihini sandığa yansıtma durumunda oldukları halde sandıkları korumak birinci önceliğimizdi. Bunu hep birlikte başardık. 

ÖNLEMLERİ ALDIK YSK'YI HESAPLAYAMADIK

- Fakat YSK'nın kocaman bir soru işareti bırakan sonuç ile karşı karşıya bırakacağını hiç düşünmedik. Önlemleri aldık YSK'yı hesaplayamadık.

KEŞMEKEŞ REFERANDUM SONUÇLARI

- O YSK ise, hukukun üstünlüğünü öne koyabilecek bir kurum olarak kurulmuşken içinden çıkılamaz bir keşmekeş haline referandum sonuçlarını getirmiştir. 2019'u bugünden konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Referandum sonuçları netleşmeden bu meşruiyet tartışmaları son bulmadan 2019 tartışmasını doğru bulmuyorum.

- Benim ve arkadaşlarımın duruşu şudur; 'Hayır' blokunu canlı tutmak. 'Hayır' blokunun bölünmesinin önüne geçmek. Bu blokun bölünmesinin önüne geçmek o kadar önemli bir şey ki, kişilerin taleplerinden zaaflarından, hayallerinden, hedeflerinden çok daha önemlidir" dedi. 

% 49 KAVRAMINI KABUL ETMİYORUM

Kendisinin 'Başkan' adayı olup olmayacağı ve CHP Antalya Millevekili Deniz Baykal'ın 'Başkan' adayına ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Akşener şöyle konuştu: "Yüzde 49'luk diye bir kavramı şu an itibariyle mahkeme sonuçlanmadan yüzde 49'u kabul etmiyorum. Mühürsüz oylar konusu tam anlamıyla çözülmeden bu blokun kaç olduğunu telaffuz etmiyorum. 

Sayın Baykal son derece tecrübeli duayen kabul ettiğimiz aynı zamanda hukukçu siyasetçidir. Meşruiyet tartışmalarının bitmediği, hukuk sürecinin devam ettiği bir dönemde bu sonucu kabul edip, meşrulaştırma tavrını çok yadırgadım. Bir siyasetçinin başka bir siyasetçiler hakkında makam, görev tanzimini siyasi nezaket açısından uygun bulamam. Siyasi nezaketsizlik olarak görürüm.

Çok ilginç günlermiş, sayın Abdullah Gül'ü sayın Baykal üzerinden bir açıklama yapma yöneltildiği ve zorlandığını düşünüyorum." 

İlgili Haberler