MECLİSTE BÜYÜK KARIŞIKLIK; KÜRSÜYE KENDİSİNİ KELEPÇELEDİ

MECLİSTE BÜYÜK KARIŞIKLIK; KÜRSÜYE KENDİSİNİ KELEPÇELEDİ

Eski CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka kendisine söz verilmediğini protesto ederek meclis kürsüsüne kendisini kelepçeledi. Çalışmalar 4 saat yapılamadı.

ANKARA Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

BAŞKAN BAĞIRDI

Anayasa değişikliğini ikinci tur oylaması TBMM tarihinde ilk kez gerçekleşen bir eyleme sahne oldu. Nazlıaka, 8. Madde görüşmelerine geçilmeden önce kürsüye gelerek sol elinden kendini kürsüye kelepçe ile bağladı. Bu durumu önce fark etmeyen TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Sizi buraya çağırmadım, içtüzüğü ihlal ediyorsunuz…” diye uyardı.

3 DEFA ARA VERİLDİ

Başkanvekili, teknik personele mikrofonu açmamaları isteyerek, katip üyeye, “8. Maddeyi okur musunuz?” dedi. Nazlıaka'ya “Yeteri kadar basına medyaya konu oldunuz, lütfen yerinize geçer misiniz” diye uyaran Bahçekapılı, 5 dakika ara veriyorum diyerek çalışmalara ara verdi. Ardından 45 dakika en sonunda 15 dakika olmak üzere 3 defa ara verdi.

BAHÇELİ'YE SESLENDİ

Ara sırasında HDP'li kadın vekiller ve AKP'li milletvekilleri kürsü önünde toplandı. AKP'li yöneticiler, vekillerin yaklaşmasına izin vermedi. Tartışma çıkmaması için idare amirleri dışındaki isimlerin kürsüye yaklaşmasına izin verilmedi. Nazlıaka, kürsüye çıktığı andan itibaren sürekli MHP sıralarına konuştu. O sıra MHP Lideri Bahçeli salonda yoktu. Bahçeli içeri girdi, Nazlıaka “Vicdanınız rahat değil biliyorum. Sayın Bahçeli lütfen…” dediği duyuldu. Bahçeli, 20 dakika salonda kaldıktan sonra çıktı. Nazlıaka'nın eylemi devam etti.

SİZE KONUŞMA HAKKI VERELİM?

Eylem 30 dakikayı geçince AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kadın vekillerle Nazlıaka'nın yanına giderek konuşmak istedi. Elitaş'ın “Eğer konuşmak istiyorsanız size konuşmanız için fırsat tanıyalım” önerisine Nazlıaka, “Tam 1.5 yıldır söz istiyorum, verilmedi. Ben bu eylemi konuşmak için değil, anti-demokratik Anayasa paketine karşı olduğum için yapıyorum. Önerinizi kabul etmiyorum” dedi. Elitaş ve arkadaşları olumsuz cevap üzerine kürsüden ayrıldı.

İŞTE O ANLAR

İlgili Haberler