ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU SIRA REFERANDUMDA

ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU SIRA REFERANDUMDA

Genel oylamada 339 kabul oyu çıktı ve  teklif referandum sınırında kabul edildi. Böylelikle 'başkanlık' anayasası için referandum yolu açılmış oldu.

Türkiye'nin geleceğini belerleyecek olan, AKP'li vekillerin imzasıyla Meclis'e sunulan anayasa değişikliği teklifinin ikinci turunda 18 madde kabul edildi. Maddelerinin kabul edilmesinden sonra teklifin tümü üzerinde oylama yapıldı. Genel oylamada 339 kabul oyu çıktı ve  teklif referandum sınırında kabul edildi. Böylelikle 'başkanlık' anayasası için referandum yolu açılmış oldu.

Başbakan Yıldırım: Millet her şeyin en iyisini bilendir

Binali Yıldırım anayasa değişiklik teklifinin referandum sınırı üzerinde kabul edilmesinin ardından Meclis Kürsüsü'nde bir konuşma yaptı. Başbakan Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

"Engin feraseti olan bu milletin ferdi olmak guru vesilesidir. 23 Nisan 1920'de yüce Meclis'i kurdu. Kahramanca kurtuluş mücadelesi verdi.İstiklalinin kendisi kazandı. 1923'te Cumhuriyet'i ilan ett sahip çıktı korudu kolladı büyüterek bugünlere getirdi. 15 Temmuz gecesi bu necip millet gazi meclisiyle birlikte hükümetini devletini ülkesini canı pahasına kordu dünyanın hayranlığını kazandı. Cumhuriyet tarihimiz boyunca da sandık her önüne geldiğinde işte o engin ferasetiyle aklıyla vicdanıyla istisnasız en doğru kararı verdi. Hiçbirimizin şüphesi olmasın millet en doğru kararı verecektir. Milletimiz sandığa gidecek aklıyla vicdanıyla oy kullanacak Türkiye için en doğru tercihi yapacaktır. Milletin vereceği karar en isabetli karar olacaktır. Millet her şeyin en iyisini bilendir."

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa teklifinin meclisten geçmesi sonrası Habertürk'e konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Vekiller özgür iradesiyle oy kullansaydı paket geçmezdi. Referandum sürecinde herkesle hareket edeceğiz. Demokrat, Mütedeyyin farketmez, vataını seven herkese sesleneceğiz. AYM'ye başvuracağız, hazırlıklarımız devam ediyor" dedi. Bir

İlgili Haberler