Kılıçdaroğlu; Yakında Esad'a yalvaracaklar

Kılıçdaroğlu; Yakında Esad'a yalvaracaklar

CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu Habertürk canlı yayınında AKP ve Erdoğan'ın dış politikasına ilişkin ağır eleştirilerde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'ye gelecek olan Irak tezkeresiyle ilgili 'Oturup konuşup kararımızı vereceğiz' dedi.Abc Gazetesinin Hebertürk'e dayandırdığı habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Fatih Altaylı'nın "Teke Tek" programında açıklamalarda bulundu.

'TEZKERENİN ÖNEMİ KALKMIŞ DEĞİL'

TBMM'nin olağanüstü toplanarak görüşeceği Irak tezkeresine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Tezkerenin önemi kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapamam. Eski tezkereye destek vermiştik.Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir." ifadelerini kullandı.

'IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından düzenlenecen bağımsızlık referandumuna ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzanniyi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz." dedi. 

'TÜRKİYE ORTADOĞU'NUN ŞAMAR OĞLANI OLDU'

AKP'nin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hükümetin politikasını kim biliyor? Rakka'ya gireceğiz, Münbiç'e gireceğiz dedi ne oldu? Bu iktidarın dış politikası yoktur. Söylemek kolay değil. Türkiye Ortadoğu'nun şamar oğlanı oldu. Bugün bu tablo yaşanıyorsa sorumlusu hükümettir. CHP olsa Suriye ile Irak ile ilişkilerimiz çok iyiydi." dedi.

'YAKINDA ESAD'A YALVARACAKLAR'

Kılıçdaroğlu, AKP'nin Suriye politikasını da eleştirdiği açıklamasında, "Araplar bizim akrabamız. O bölgeyi kan gölüne kim çevirdi? Birilerinin talimatı ile iş yaptılar. Esad ile tatil yapıyorlardı. Vizeler kalkmıştı. O dönemde Güneydoğuya gidince bütün oteller doluydu. Hiçbir sorunumuz yoktu. Türkiye'yi daha demokratik görüyorlardı. Dengeleri iyi okuyarak politika geliştirmek lazım. Rusyanın Suriyedeki rolünü bilmeleri gerekirdi. Şimdi yakında Esad'a yalvaracaklar 'artık barışalım' diyecekler. Sayın Davutoğlu çantaya paraları doldurup Libya'ya gitmişti. Ama petrolü Fransızlar almıştı. Dengeyi okumamak budur. Bunların devletten haberi yok. Böyle bir diplomasi olabilir mi?" ifadelerini kullandı. 

'EL NUSRA'YA IŞİD'E KİM DESTEK VERDİ'

AKP'nin IŞİD, Nusra Cephesi gibi cihatçı örgütlere detsek verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Üç ayrı terör örgütünü bu milletin başına bela eden bu hükümettir. FETÖ, IŞİD kimin zamanında bu hale geldi. El Nusra'ya IŞİD'e kim destek verdi? Bunların Gaziantep'te tedavi edildiklerini bilmiyor muyuz? Bütün fatura bu ülkenin omuzlarına yıkıldı." dedi.

'AB TÜRKİYE'YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR'

Türkiye ile AB ilişkisine dair açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Her gelen yabancı heyete söyledim. AB, Türkiye'ye çifte standart uyguluyor. Diğer üye ülkelere uyguladığı standartları uygulamıyor, iki yüzlü. Bunu yüzlerine söyledim. Bunlara rağmen çok açık net Davuroğlu ve Yıldırım'a çağrı yaptım. Hangi kuralların uygulanması gerekiyorsa gelin uygulayalım. Gel beraber yapalım. Söz veriyorum. AB'de hangi standartlar varsa ülkemize getirelim." dedi. 

'TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ ORADA TUTULMASINDAN RAHATSIZIM'

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, "Biz iç politikayı dış politika malzemesine dönüştürdük. O ülkeler aleyhine konuşunca prim yapıyor. Beni üzen nokta bu. O ülkelerdeki insanımız üzülüyor. Burada izlenen, orada izlenen politika faturayı oradaki Türklere kesiliyor. Terör örgütleri mensuplarının orada tutulmasından rahatsızım." dedi. 

'AMERİKA'NIN TAVRINI DOĞRU BULMUYORUZ'

Kılıçdaroğlu, ABD'nin YPG'ye yönelik silah yardımını eleştirerek, "Amerika'nın tavrını doğru bulmuyoruz. Siz terör örgütünü silahlandırırsanız bölgeyi felakete sürüklersiniz. Yıllardır söyleniyor. Hiç düşünmediler mi? Bizi buraya soktular. Çünkü irademiz yoktu. Bütün cihatçılar Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiler. TIR'larla silahları ben mi gönderdim? Geldiğimiz noktada kaybeden biziz. " dedi. 

İlgili Haberler