Erdoğan Trump görüşmesi başladı

Erdoğan Trump görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lotte New York Palace Otel'de, ABD BaşkanıTrump ile gerçekleştirdiği görüşme TSİ 22.15'te başladı, görüşme öncesi 2 lider kısa bir açıklama yaptı.

 

GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump, görüşme öncesi yaptığı açıklamada Erdoğan'ı ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bölgesel konuşarın ele alınacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, baş başa görüşmeden önce kameralara kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan, bölgesel konuları ele alacaklarını söyledi.

ORTAK AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD lideri Trump'ın ortak bir açıklama yapması bekleniyor.

KİMLER KATILIYOR

Trump Erdoğan randevusuna Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi  Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katılıyor.

YEMEKTE SOHBET ETMİŞLERDİ

Kritik randevunun gündeminde birçok başlık yer alıyor. ABD'nin korumaların kullanacağı silahların satışına ilişkin tasarıyı geri çekmesi, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye verilen silahlar, ABD'de bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve Kuzey Irak'taki referandum gibi sıcak başlıklar masada olacak.

KÖTÜ DÖNEM BİTECEK Mİ?

Bir önceki başkan Barack Obama'nın sekiz yıllık iktidarında tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren ABD-Türkiye ilişkileri, henüz tam olarak onarılabilmiş değil.

Başkan Trump'ın yaz mevsiminden önce YPG'ye ağır silahlar verilmesine imza atması, örgüt konusunda başından beri farklı pozisyonlarda bulunan Ankara-Washington arasındaki krizi daha da derinleştirdi.

İlgili Haberler