Erdoğan'ın medyasında deprem; Oda bıraktı

Erdoğan'ın medyasında deprem; Oda bıraktı

En son dikkati çeken "Zafer Çağlayan'ın yargılanmamasını içime sindiremiyorum" konulu sert bir yazı yazan Star Yazarı Ahmet Taşgetiren, yazıları sansür edildiği için istifa etti.

AKP'de uzun süredir süren iç çatışmanın kendi medyasına yansıyan örneklerinden biri daha yaşandı. Erdoğan'e en yakın medya gurubu olan Star gazetesinin en çok okunan yazarlarından birisi daha istifa etti. Gerekçe eleştirel yazılarına sansür getirilmesi. Star Gurubu geçen aylarda Erdoğan'ın en yakın arkadaşlarından birine satılmıştı.

ERDOĞAN'I VE AKP'Yİ ELEŞTİRİYORDU

Ahmet Taşgetiren, Star gazetesinden ayrıldığını duyurdu. İktidara yakın Star'ın köşe yazarları arasında olan Taşgetiren bir süredir iktidara yönelik eleştirel yazılar kaleme alıyordu.

Gazeteden ayrıldığını Twitter hesabından duyuran Taşgetiren, gerekçesini Es Medya İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar'a ilettiğini belirtti.

CEVAP VERDİM YAYINLANMADI 

Taşgetiren, dün gazetenin kendisini eleştiren iki köşe yazarının makalelerini birinci sayfadan anonsladığını hatırlattı ve buna cevaben yazdığı yazının yayımlanmadığını söyledi.

Taşgetiren, "Bu tavrın haksız ve etik dışı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bundan böyle Star'da yazmamaya karar verdim" dedi.

SANSÜRLENEN YAZISINI PAYLAŞTI 

Taşgetiren, gazetede yayımlanmayan yazısını sosyal medyadan paylaştı.

Başkanlık referandumu süreciyle birlikte yazdığı yazılarla gazete yönetimiyle ters düşen Taşgetiren'in daha önce de sansürlendiği iddia edilmişti. Son olarak Taşgetiren'in 17/25 Aralık operasyonunda adı geçen Eski Bakan Zafer Çağlayan’ın iktidarca savunulmasına yönelik “Kol saati ile sembolize olan yolsuzluk dosyalarını, bu “milli mesele” ile içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor.” ifadeleriyle tartışmalar alevlenmişti. 

ZAFER ÇAĞLAYAN'IN YÜKÜNÜ NEDEN TAŞIYORUZ

O günden bu yana Ahmet Kekeç ve Taşgetiren’in konuya ilişkin polemiği sürüyordu. Perşembe günü ise Hüseyin Gülerce ve Mehmet Metiner'in Taşgetiren'i eleştirdiği köşe yazıları birinci sayfadan anonslanmıştı.

Taşgetiren'in Star'dan istifa etmesine giden süreçte Ahmet Kekeç'le girdiği polemik bir süredir devam ediyordu.

ERDOĞAN'I YERDEN YERE BÖYLE VURMUŞTU

33-014.jpg

 

İlgili Haberler