İyi Parti'ye AKP'den ilk saldırı sosyal medyadan başlatıldı

İyi Parti'ye AKP'den ilk saldırı sosyal medyadan başlatıldı

Daha kurulmadan bir çok ankette yurt genelinde büyük bir oy potansiyeline sahip olduğu ortaya çıkan Meral Akşener ve arkadaşlarının bu gün kuruluşunu gerçekleştirdiği " İyi Parti'ye" AKP ilk saldırısını sosyal medya üzerinden böyle başlattı.

Daha kuruluş çalışmaları sırasında bile tüm yurt genelinde büyük ilgi gören ve kurulacak partiyi desteklemek içim MHP'nin yurt genelinde binlerce üyesinin istifa ettiği yani parti, "İyi Parti " adı ve Türkiye'ye iyi gelecek sloganı ile siyasi hayatına başladı.

Kuruluş öncesi bir çok araştırma kuruluşutarafından yaptırtılan anketlerde büyük bir destek gördüğü anlaşılan ve Erdoğan ve AKP'yi büyük tedirginliğe sevkeden Meral Akşener'in " Yeni Parti'si " daha kurulur kurulmaz AKP çevrelerinden büyük bir saldırıya maruz kaldı.

İLK SALDIRI PARTİ LOGOSU VE SLOGANINA

Meral Akşener'in uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü  ve bugün kuruluşunu açıkladığı İyi Parti'nin logosu ve kullandığı sloganın AKP'li Menderes Türel'in seçim çalışmalarında kullandığı slogan ve logoyu andırdığı iddiları ortaya atıldı. 

AKP'lilerin Sosyal medyada büyük bir gürültü kopardığı ve çalıntı olduğunu öne sürdüğü İyi gelecek sloganını Menderes Türel'le birlikte yıllardır Migros'un kullandığı ortaya çıktı.

ERDOĞAN'IN LOGOSUDA OBAMA'NIN KİNE BENZİYORDU

Siyasi partiler ve ticari firmalar arasında kullanılınan logo ve sloganların birbirlerine benzemesi ya da andırması bir ilk değil. Bu güne kadar bir çok siyasi parti ve ticari firma arasında bu tartışmalar yaşanmış ayrıca tartışmalar uzamış ve mahkamelere bile taşınmıştı. Öte yandan referandum sürecinde Erdoğan'ın kullandığı logonun Obama'nın logosu ile büyük bir benzerlik taşıdığıda günlerce tartışılmıştı.

1416032827.jpeg

ANTALYA'YA İYİ GELECEK SLOGANI KONUSU

İyi Parti'nin kullandığı slogan ve logonun, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in seçim döneminde ve belediye başkanı seçildikten sonra da kullanmaya devam ettiği logo ve sloganla benzerliği de dikkat çekilerek sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı. 

MİGROS'TA KULLANIYOR

migros_iyigelecek.jpg

Oysa İyi gelecek sloganı Türkiye'nin ilk marketler zinciri olma ünvanına sahip yılların Migros tarafından da kullanılıyor. Sonuçta Menderes Türel ve diğer AKP'lilerin sosyal medyada kulp takmaya çalıştıkları Meral Akşener'in İyi Partisi sloganı yıllardır Migros Marketler Zinciri  tarafından da kullanılıyor. Bu sonuca göre Menderes Türel "Antalya'ya iyi gelecek sloganını" Migros'tan mı etkilenerek kullandı sorusu akla geliyor.

iyi-fiyat-cebinize-iyi-gelecek-migros-filiz-cay_8074642-7000_1280x720.jpg

SLOGAN ASLINDA KİME AİT 

Öte yandan Türel, İyi Parti'nin kullandığı slogan ve logoyla ilgili detaylı bir açıklama yapılacağını kaydetti.

 

İlgili Haberler