AKP'den Meral Akşener'in ' İyi Partisi ' açıklaması

AKP'den Meral Akşener'in ' İyi Partisi ' açıklaması

Siyasete bu gün itibariyle katılan ve yurt genelinde büyük heyecan yaratan Meral Akşner'in kurucu başkanı olduğu " İyi Parti'ye " ilişkin AKP'den ilk açıklama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Meral Akşener’in İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesini verdiği ‘İyi Parti’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İSTİFALAR VE İYİ PARTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, katıldığı  A haber'de katıldığı canlı yayında Ak Parti'de değişim ve istifalarla ilgili önemli açıkmalarda bulundu.

HERKES SİYASET YAPABİLİR

A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Siyasetin yolu açık, herkes siyaset yapabilir ve siyasi parti kurabilir. İktidarımız sürecinde ülkemizde birçok parti kuruldu. 2002 yılında 3'lü koalisyon döneminde DSP'den (Demokratik Sol Parti) 136 milletvekilinden 64 tanesi istifa ederek Yeni Parti adı altında parti kurmuşlardı. 

KÖPÜRTMELER İLE KURULAN PARTİLER

Köpürtmeler ile kurulan bu partinin esamesi okunmuyor. Sonrasında Abdüllatif Şener, Erkan Mumcu bunlarda kendi içimizden ayrılarak parti kurdular. Parti kurmak İçişleri Bakanlığına vereceğiniz dilekçe ile kurabileceğiniz bir siyasi örgüttür. En önemlisi millete sırtınızı dayamanızdır. AK Parti'nin diğer siyasi partilerden farkı millete sırtını dayamasıdır. Türkiye demokrasisinin kazanabilmesi için tüm siyasi partilerin var olmasını gerektiğini düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

AKP GİDİCİ SÖZLERİNE NE DEDİ

Meral Akşener'in "Bu iktidar gidici" sözlerini değerlendiren Çalık, "Biz hiç kimsenin hayal kurma özgürlüğünü kısıtlayamayız. İstedikleri hayali görebilirler. Biz millet istediği sürece iktidarda olmaya ve kalmaya devam edeceğiz. Birileri istedi diye siyasetin rengi değişmedi. Millet ne zaman isterse iktidar o zaman değişir" dedi.

METAL YORGUNLUĞUNA AÇIKLAMA

Öte yandan Çalık, "Partinin yönetim kademesinde MKYK başta olmak üzere, teşkilatlarımızda bugün 22 il başkanımızın değişimi söz konusu" diyen Çalık,  "Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız; her konuda yenilenme. Bunlara sadece yenilenme hareketi olarak bakmak lazım. AK Parti bir veda partisi değil, vefa partisidir. Yani istifa bir son değil, bir başlangıç olacaktır. Arkadaşlarımız da partimizden değil, belediye başkanlığı görevlerinden istifa etmiştir' ifadelerini kullandı..

İlgili Haberler