Hüseyin Gülerce Ahmet Hakan'a böyle saldırdı

Hüseyin Gülerce Ahmet Hakan'a böyle saldırdı

Fethullah Gülen'in eski sağ kolu ve Zaman Gazetesinin baş yazarlarından Hüseyin Gülerce AKP'ye yaptığı eleştiriler yüzünden Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'a ağır sözler söyledi.

AKP'li eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın büyük tepki yaratan "Yeni Devlet Kuruyoruz " açıklamasına tepkiler sürüyor. Skandal sözlere gelen tepkiler ile ilgili dün Rize'de zayıf bir açıklama yapan AKP Genelbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından bu günün polemiği ise Fethullah Gülen'in eski sağ kolu Hüseyin Gülerce'den geldi.

AHMET HAKAN'A ÇATTI

"Refahyol’a yapılan AK Parti’ye tekrarlanıyor" başlıklı bir yazı kaleme alan Hüseyin Gülerce, son dönemde artan gerici saldırıların AKP'ye karşı "bir tezgah" olduğunu ileri sürerken, bu sürece Ahmet Hakan'ın da destek verdiğini yazdı. Gülerce, "Ben baştan beri söylüyorum. Fitne fücur denilince akla ilk gelen bu Ahmet Hakan olmalı…" dedi.

ESKİ SAĞ KOL DEVLETİN ADAMI OLDU

AKP'lilerin "devletin adamı" ilan ettiği Hüseyin Gülerce, Refah Partisi'ne yapılanların şimdi AKP'ye yapıldığını ileri sürdüğü yazısında, son dönemde artan gerici saldırıları "tezgah" olarak niteledi, Ahmet Hakan'ın da bu sürecin destekçisi olduğunu iddia etti.

AKP'nin desteklediği gerici saldırıları bir çırpıda aklayan Gülerce, yazısında şu ifadeleri kullandı:

HER ŞEY DIŞ GÜÇLERİN OYUNU

Evet, Ahmet Hakan’ın son algı operasyonuna ışık tutan satırları ile bitirelim:
***
“- Maçka Parkı’nda bir güvenlikçinin bir kadına kıyafetinden dolayı saldırmasına... “Dış güçlerin oyunu” dediler.
Bir adamın elinde baltayla Siverek’te Atatürk heykeline saldırmasına...
“Dış güçlerin oyunu” dediler.
“Bakalım: AK Partili Ayhan Oğan’ın...
“Yeni bir devlet kuruyoruz” açıklamasıyla ilgili olarak... İlk kim “Ayhan Oğan dış güçlerin bir oyunudur” diyecek?” (6 Ağustos 2017)

BU CÜMLE İLE BİTİRDİ

Ben baştan beri söylüyorum. Fitne fücur denilince akla ilk gelen bu Ahmet Hakan olmalı…

İlgili Haberler