" Yeni Devlet Kuruyoruz " skandalında flaş gelişme

" Yeni Devlet Kuruyoruz " skandalında flaş gelişme

AKP Eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın büyük tepki çeken "Yeni devlet kuruyoruz, kurucusu da liderimiz Erdoğan'dır" açıklamasına bir gün geçtikten sonra AKP'den açıklama geldi.

Son dakika habere göre 'Yeni devlet kuruyoruz" diyen Ayhan Oğan için açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal tartışma yaratan sözler için açıklama yaptı. "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır' sözleri tepki çeken Oğan yeni bir açıklama yaparak ilk açıklamasının arkasında durmuştu.

BEĞENİN BEĞENMEYİN

Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır" diyen Ayhan Oğan'a, bir dönem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olduğu AK Parti'den ilk tepki geldi. Yazılı açıklama yapan parti sözcüsü Mahir Ünal, “Türkiye’nin son 15 yılında AK Parti’nin gerçekleştirdiği reformlar ortadayken, hala irtica kampanyaları üzerinden insanların korkutulmaya çalışılması, beyhude bir çabadır. Söz konusu  kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır” ifadesini kullandı.

KURUCU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR

 “Bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyen Ünal şunları kaydetti:

“Son günlerde toplumda Cumhuriyetimizin değerleri ve kazanımlarına ilişkin kaygılar oluşturmayı amaçlayan bazı provokasyonlar yaşanmıştır. Bu olayların tamamında, faillerle ilgili işlemler titizlikle yapılmıştır. 

HER KESİMDEN İNSANIMIZIN

AK Parti, 15 yıldır her kesimden insanımızın yaşam tarzının güvencesi olmuştur. Halkımızın inancına, kıyafetine, meşrebine müdahale eden anlayışlarla mücadele ederek iktidara gelmiş bir siyasi hareket olduğumuzun en yakın şahidi, bizatihi milletimizdir. AK Parti, kurulduğu günden beri ayrımcılığa ve ötekileştirmeye asla müsade etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir."

İŞTE O CANLI YAYIN

 

CHP SUÇ DUYURUSNDA BULUNMUŞTU

Ayhan Oğan için CHP suç duyurusunda bulunmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli ise 'Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır' diyen eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan'a sert tepki geldi. Bahçeli, Oğan için 'müpteze, FETÖ ağzı' ifadesini kullandı ve '16 Nisan’ı bahane ederek yeni devlet, yeni kurucu amacında olan varsa, aklını başına, ayağını da denk alsın' demişti.

GEÇMİŞTE MKYK ÜYESİ OLMUŞTUR

"Son günlerde medyada, MKYK üyemiz olduğu iddia edilen, esasen geçmişte bir dönem MKYK üyeliğimizi yapmış olan Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden, partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır. Türkiye’nin son 15 yılında AK Parti’nin gerçekleştirdiği reformlar ortadayken, hala irtica kampanyaları üzerinden insanların korkutulmaya çalışılması, beyhude bir çabadır. 

KENDİSİNİ BAĞLAR

Söz konusu  kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır. Partimizin bu konudaki görüşlerini, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, daha önce çeşitli defalar, bizzat veya sözcüleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için, AK Parti olarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz çalışıyor, mücadele ediyoruz."

İCRAATLARA BAKSINLAR

"Bugün Türkiye, bir asır önce maruz kaldığı kuşatmanın bir benzeri saldırılarla karşı karşıyadır. Çanakkale Zaferinden ve Kurtuluş Savaşından aldığımız ilhamla, tarihi bir istiklal ve istikbal mücadelesi yürütüyoruz. Demokrasimizi ve ekonomimizi, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için yaptığımız hizmetleri, 2023 hedeflerimizle taçlandırmak için cansiperane bir şekilde çalışıyoruz. Böylece, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini de yerine getirmiş olacağımıza inanıyoruz. Devletimizin ve partimizin temel umdeleri olarak ifade ettiğimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerimiz ışığında yolumuza devam edeceğiz. AK Parti’yi değerlendirmek isteyenler, provokatif söylem ve eylemlere değil, sadece ve sadece 15 yıllık icraatımıza bakmalıdırlar.”

AYHAN OĞAN NE DEMİŞTİ?

Oğan, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleri için açıklama yapmış, "16 Nisan itibarıyla artık yeni bir süreç başlamıştır. Bu, devletin yeniden teşkilatlanma, organize olma sürecidir, yeniden inşa sürecidir" ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu liderinin Mustafa Kemal Atatürk, kurucu partisinin de CHP olduğunu kaydeden Oğan, "İkinci kuruluş, Türkiye'nin tam bağımsız, halkın devleti olarak dizayn edildiği, kurumsal yapıya kavuştuğu sürecin lideri de Tayyip Erdoğan ve onun yanında saf tutan siyasi liderlerdir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler