Erdoğan'dan Rize'de ' Yeni devlet ' açıklaması

Erdoğan'dan Rize'de ' Yeni devlet ' açıklaması

Günlerdir kamuoyunda büyük tepki gören AKP'nin eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın yaptığı " Yeni devlet kuruyoruz " açıklamasına sessiz kalan Erdoğan sonunda konuştu

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Partisinin Rize İl başkanlığında konuştu. Konuşmasında partisinin eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın büyük tepki çeken "Yeni Devlet kuruyoruz" sözlerine isim ve ayrıntıya girmeden gönderme yapan Erdoğan konuya ilişkin olduğu sanılan şu cümleyi kurdu.

HEPSİ HİKAYE

AKP Rize İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Türkiye Cumhuriyet devletinden başka devletimiz yoktur; kim ne derse desin, hepsi hikâye" dedi.

DEĞİŞİMLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Erdoğan, partisindeki değişimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Asıl imtihanımız 2019 kasımında yapılacak seçimler olacaktır. Geçmişte milletvekili seçimlerinde ulaşabildiğimiz en yüksek oy, yüzde 49.5 iken mahalli idareler seçimlerinde, bunda düşüş gördük. Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. 
TEŞKİLATLARDA BÜYÜK DEĞİŞİM İŞARETİ

Teşkilatlarımızda kapsamlı değişim yapmak zorundayız. Genel başkan olarak bu konuda, kardeşlerim, kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Belde seçimlerinden başladık, şimdi ilçe ve il seçimleri var. 

Koltuklara getireceğimiz arkadaşların isimleri değil, o isimlerin acaba, halkla iletişimi nasıl. Aslolan bu. Devleti biz yönetiyoruz, hükümetimiz ben de Cumhurbaşkanı olarak bir gayretin içindeyiz ancak, istediğimiz kadar yollar yapalım, havalimanları yapalım, enerjide rekorlar kıralım, bütün bunlar eğitimde, sağlıkta bu yatırımları Cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı, peki yeterli mi? Bunların hepsi gerekli ama yeterli olan gönülleri kazanmak. 

SEN KENARDA DUR DİYEMEYİZ

AK Partililer olarak sapasağlam durmamız gerekiyor. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Teşkilatımızda başlatacağımız değişimi sıkı tutmak durumundayız. Hiçbir kardeşimizi de 'sen kenarda dur' diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine kapımızı açacağız. Bu kapı şu anda görev mahallinde olanlara ait kusura bakmayın bir kapı değildir. Kapımız hep açık olacak, çünkü bu kapı gönül kapısıdır. Gönül kapısı gönül koymaya gelmez...

DAVANIN ADAMI OLMALI

AK Parti kadrolarında görev alacakların şu bakanın, bu grubun değil davanın adamı olması şarttır. Davası olmayan, milletimizin tamamını kucaklamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz. İlçe  ve il teşkilatlarımızda bu vasıflara uygun kadroların görev almak için gayret göstermelerini rica ediyorum. 15-25 yılın öncesinin siyaset baronların tarzıyla AK Parti'de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur.

'YENİ DEVLET' AÇIKLAMASI

"Bazıları paçavralarla dolaştılar ve sen o paçavraların altında Hakkari'de gittin miting yaptın. Kime neyi anlatıyorsun. Tek vatan, bizim doğu illerimizi bölmek istemediler mi, girdiler. Biz oraları size mezar ederiz, mezar dedik. İşte Gabar'da, Tendürek'te, bütün oralarda şu anda güvenlik güçlerimiz gece gündüz demeden inlerine girdik. Şu anda da yoğun bir şekilde operasyonlar devam ediyor. Şehidimizin kanını biz yerde bırakmayacağız. Bu dörtlü AK Parti'nin manifestosudur. Bizim Türkiye Cumhuriyet Devleti'nden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin, hikaye. Ben size partimin genel başkanı, aynı zamanda manifestomuzu söylüyorum. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek devlet. " 

 

İlgili Haberler