Fethullah Gülen'den flaş açıklama

Fethullah Gülen'den flaş açıklama

Fethullah Gülen bir Fransız kanalına yaptığı açıklamada darbenin en karanlık ve sır adamı Adil Öksüz konusunda konuştu.

15 temmuz darbesinin en karanlık ismi olan Adil Öksüz konusunda sır perdesi bir türlü aralanmazken, organizasyonun lideri olarak gıyabında yargılanan Fethullah Gülen'den flaş açıklama geldi.

ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

Fethullah Gülen, Adil Öksüz'le ilgili konuşarak, "Sanırım okulda öğrenciyken, bizim ders halkamızın bir parçası oldu" dedi. Gülen, Öksüz'ün istihbarat ile bağlantısı olduğunu iddia etti.

Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin sivil iki numarası olduğu iddia edilen Adil Öksüz'le ilgili konuştu. "Sanırım okulda öğrenciyken, bizim ders halkamızın bir parçası oldu" diyen Gülen, Öksüz'ün Türk istihbaratıyla bağlantısı olduğunu savundu

ZİYARETİ DARBE DELİLİ OLAMAZ

France 24 kanalına açıklamalarda bulunan Gülen, Temmuz 2016’dan önce Türk hükümetinin iddia ettiği gibi Öksüz’ün Golden Generation Retreat and Recreation Center’ı ziyaret ettiğini kabul ederken, bu ziyaretin darbe soruşturması için bir delil olduğu yönündeki suçlamaları reddetti.

BİR KAÇ YIL ÖNCE GELDİ

Grihat'ın aktardığına göre Gülen, “Birkaç yıl önce o buraya bir defa geldi. Daha sonra medyada çocuğunun benimle çekildiği bu fotoğrafı gördüm. Bu yüzlerce kişinin yaptığı bir şey. Bu şekilde resim çekmekten bu tür bağlantı kurmak, düşünmeden bir sonuç çıkarmaktır” diye konuştu.

'BENİM HERKESLE FOTOĞRAFIM VAR'

“Adil Öksüz, bir defasında, sanırım okulda öğrenciyken, bizim ders halkamızın bir parçası oldu” diyen Gülen şöyle konuştu:

“Adil Öksüz’ü düşündüğünüzde onu bir yerlerde buldular, neresi olduğunu hatırlamıyorum ve sonra serbest bıraktılar, sonra da Türk istihbaratıyla kendisi arasında bir bağ olduğu ortaya çıktı. 

HAKAN FİDAN'DA BURAYI 2 KEZ ZİYARET ETTİ

İstihbarat servisinin şefi Hakan Fidan da burayı iki kez ziyaret etti ve burada yeğenimin evinde iki kez yemek yedi. Buraya herkes geldi. Benim herkesle birlikte fotoğrafım var. Dolayısıyla, beni ziyaret etmeye ve benimle fotoğraf çektirmeye dayanarak iddialarda bulunmak çok anlamsız”

Gülen, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendisini ziyaret ettiğine ilişkin ise “Aslında eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül beni ziyaret etti -cumhurbaşkanı ya da başbakan ya da bir şeyler olmadan önce-“ dedi

 

İlgili Haberler