Binali Yıldırım Hakan Fidan arasında ' Darbe ' skandalı ortaya çıktı

Binali Yıldırım Hakan Fidan arasında ' Darbe ' skandalı ortaya çıktı

15 temmuz darbesine ilişkin Hürriyet yazarı Murat yetkin'in yazdıklarınla göre MİT Müsteşarı hakan Fidan elindeki bilgileri kimse ile paylaşmamış.

Darbenin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bir çok karanlık nokta hala aydınlatılamadı. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli tekrarladığı "Kontrollü Darbe" açıklamalarına AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükumet çevreleri sert tepki gösterirken öte yandan ortaya çıkan yeni bilgilerde yine İstihbarat skandalı yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Başbakan Binalı Yıldırım'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan darbe girişiminin istihbaratını alamamasını hala sorguladığını ifade etti.

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

FİDAN'A SORDUM YANIT VEREMEDİ

Yıldırım: İstihbarat MİT'e saat 15.00'te gelmiş, Fidan'a sordum cevap veremedi
"Üzerinden bir yıl geçti ve Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan darbe girişimi istihbaratını alamamasını sorgulamaya devam ediyor
…Başbakan aradan bir yıl geçtikten sonra (Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret) Bila'nın sorusu üzerine 'Müsteşar o anda söylemedi' diye tekrar ediyor; 'O anda darbeyle ilgili bir şey söylemedi'.

Darbeyi Başbakana kendisine bağlı istihbarat örgütü söylemediyse kim söyledi de, Başbakan da bir süre sonra çıkıp halka bunun ordu içindeki Fethullahçıların kalkışması olduğunu söyledi?

Cevap: Hiç kimse. Hiç kimse söylememiş."

'CUMHURBAŞKANIMIZLA İSTİŞARET EDEREK FETÖ'CÜLERİN KALKIŞMASI OLDUĞU KANAATİNE VARDIK, DOĞRU DA OLABİLİRDİ YANLIŞ DA…'

'Erdoğan 15 Temmuz'dan sonra Hakan Fidan ve Binali Yıldırım'ı barıştırdı'
"Başbakan Yıldırım Bila'ya şöyle izah etmiş:
'Esas kanaati kendim oluşturdum. Cumhurbaşkanımızla (Recep Tayyip Erdoğan) istişare ederek, beraber konuştuk, bunun FETÖ'cülerin asker içerisinde bir kalkışması olduğu kanaatine vardık. (…) O anda doğru da olabilirdi, yanlış da.'

O an doğru da olabilirdi, yanlış da… Bu aslında müthiş bir cümle…

İşin daha ilginç yanı, bu anlatımda adı geçen herkesin hala görevinin başında olması."

İlgili Haberler