AKP'den ABD ile ilişkileri gerecek ' Adil Öksüz ' açıklaması

AKP'den ABD ile ilişkileri gerecek ' Adil Öksüz ' açıklaması

Çok konuşulacak açıklamanın ABD Konsolosluğu tarafından nasıl yanıtlanacağı şimdiden merak konusu oldu. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,TRT Haber’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na dair sorulara yanıt verdikten sonra Adil Öksüz ve ABD konsoslosluğuna ilişkin bir soruya ilginç bir yanıt verdi. Çok konuşulacak açıklamanın ABD Konsoslosluğu tarafından nasıl yanıtlanacağı şimdiden merak konusu oldu. 

ADİL ÖKSÜZ VE ABD KONSOLOSLUĞU ÇELİŞKİLERİ

Bozdağ, ABD Konsolosluğu tarafından Adil Öksüz’ün aranması ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Adil Öksüz’ün üzerine kayıtlı 2 tane telefon var. Bu telefonlardan birini fiilen kendisi kullanıyor, biri fiilen kendisinin kullanmadığı başkasının kullandığı telefon. 

KONSOLSOSLUK KENDİSİNİN KULLANDIĞI TELEFONU ARIYOR

Konsolosluktan yapılan arama fiilen kullandığı telefondan yapılan arama. Burada merak edilen soru şu: ABD konsolosluğu fiilen kullanılan bu numarayı nereden biliyor. Üzerine kayıtlı gözüküyor numara ama fiilen kullandığı numara o. 2 tane telefon var. Yanında olan telefon bu. 

DİĞER TELEFON GİZEMİ

Öbür telefon yanında değil başkası kullanıyor veya kullanmıyor da olabilir. Ama fiilen kullandığı telefon bu. Ve ilginçtir, en son arayan numara da ABD konsolosluğu oradan aranıyor. Başka arama da yok en son arama o. 

AÇIKLIĞA KAVUŞMASI GEREKEN KONULAR

Şimdi burada 2 tane şey var. Bir, elçiliğe vize müracaatı var mı ki var diyorlar varsa o zaman bu müracaatta beyanda bulunduğu telefon numaraları vardır. Orada bir numara mı beyan etmiş iki numara mı beyan etmiş? Beyan ettiği telefon numarası Adil Öksüz’ü aradığı numara mı yoksa başka bir numara mı? Birincisi bunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Bunun için de ne lazım? Bu vize müracaatı varsa o müracaata ait evrakın açıklanması lazım. O evrakta hangi telefon numarası var açıklanması lazım. Kafayı karıştıran soru: şimdi üzerine kayıtlı 2 numara var fiilen birini kullanıyor. 

O TELEFONU NEREDEN BİLİYORLAR

ABD konsolosluğundan yapılan aramada fiilen kullandığı telefon aranıyor. O telefonu fiilen kullandığını nereden biliyor? En son o başka arama yok, ondan sonra telefon kapanıyor zaten. Yani oradaki bu şeylerin açıklığa kavuşturulması son derece önemli. 

Yani konsoloslukla ilgili milletin sorduğu sorulara net bir şekilde cevap vermesi burada bir takım senaryoları ortadan kaldırır. O nedenle bunların açıklanmasında bende fayda görüyorum.”

İlgili Haberler