Erdoğan'dan Melih Gökçek'e kötü haber

Erdoğan'dan Melih Gökçek'e kötü haber

Erdoğan'dan yeniden Genel Başkanı olduğu AKP Kurultayından Melih Gökçek'e kötü haber


Erdoğan'ın yeniden AKP Genel başkanı bir Cumhurbaşkanı olmasının ardından taşlar yerinden oynamaya başladı. AKP ve Erdoğan'a yakın medyada yer alan bazı önemli yazarları isyan ettirecek ilk gelişme Erdoğan'ın yeni yönetim listesine oldu. 

ÖMER TURAN İSYAN ETTİ

Listede eski yönetimden 19 kişinin gitmesi ve yerine getirilen 19 kişinin ise benimsenmemsi kulislerde hareketlenmelere neden oldu. Öte yandan Erdoğan yeniden genel başkan seçildiği Olağanüstü Kurultay'da yaptığı konuşmada özellikle belediyelere ilşkin önemli işaretler sayılabilecek bazı açıklamalarda bulundu. 
MESAJIN HEDEFİNDE MELİH GÖKÇEK VAR

Kulisler Erdoğan'ın yaptığı bu konuşmadaki hedeflerden birinin ise son dönemde büyük bir prestij kaybı yaşayan Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek olduğu konuşuluyor. Gökçek bir kaç gün önce bir canlı yyaında yeniden aday olacağını açıklamıştı.

KRİTİK MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP 3. Olağanüstü Kongresindeki konuşmasında iki kritik mesaj da dikkat çekti.

 Erdoğan'ın "AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz" sözleri önümüzdeki yerel seçimlerde bazı belediye başkanlarının aday gösterilmeyeceği şeklinde yorumlandı.

TEŞKİLATLARA DEĞİŞİKLİK MESAJI

"Bu olağanüstü kongreyle beraber iş, ilçe, belde teşkilatlarımızda bu yıl sonuna kadar süratle yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık bir yol haritasını da halkımızla paylaşacağız."  dedi.

GÖKÇEK KONGREDEN ÖNCE ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediya Başkanı Gökçek, AKP Kongresi'ne saatler kala şu açıklamayı yapmıştı; "Allah izin verirse, bu Pazar günü Cumhurbaşkanımızı tekrar Genel Başkan olarak seçeceğiz. Genel Başkanımız müsade ederse, rabbimiz müsade ederse, inşallah bir dönem daha belediye başkanlığına niyetliyim. Olur olmaz bunu rabbim bilir."

İlgili Haberler