DÜNYACA ÜNLÜ AMERİKALI GAZETECİ TÜRKİYE'YE ALINMADI

DÜNYACA ÜNLÜ AMERİKALI GAZETECİ TÜRKİYE'YE ALINMADI

The New York Times gazetesi Nordland’ın dünyada 150’den fazla ülkede görev yapmış deneyimli bir muhabir olduğuna dikkat çekti.

ABD'nin ünlü medya kuruluşlarından The New York Times gazetesinin dünyaca ünlü muhabirlerinden Rod Nordland'ın, Atatürk havaalanı polisi tarafından Türkiye’ye girişine izin verilmedi. Ünlü muhabirinin geldiği Londra'ya geri gönderildiği öğrenildi. Olay duyulduktan sonra ABD medyasında büyük bir tepki gösterildi. İşte Amerikanin sesi sitesinin haberinin ayrıntıları.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Gazete muhabirin neden Türkiye’ye sokulmadığı ile ilgili henüz yetkililerden bir açıklama yapılmadığını yazdı. Olayı twitter ve internet sayfasından okuyucuları ile paylaşan The New York Times gazetesi Nordland’ın dünyada 150’den fazla ülkede görev yapmış deneyimli bir muhabir olduğuna dikkat çekti.

BAKANLIK ÜLKEYE ALMAYIN TALİMATI VERDİ

Nordland, Atatürk havalimanına geldiğinde içişleri bakanlığından polise gelen bir e-posta mesajı ile kendisinin ülkeye alınmaması talimatının verildiğini söyledi. New York Times İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığından yetkililere ulaşılmaya çalışıldığını ancak henüz yanıt alınamadığını belirtti.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE HAKARET

Gazetenin baş editörü Dean Baquet de yaptığı bir açıklama ile olayı kınadı ve bunun basın özgürlüğüne hakaret olduğunu belirtti. The New York Times gazetesi başkan yardımcısı David McCraw da ilk kez bir New York Times çalışanının Türkiye’ye girişinin engellenmesi durumu ile karşılaştıklarını ifade etti.

cropped_content_rod-nordland-turkiyeye-alinmadi_l6oh4vw240w2cqh.jpg

EN ÇOK GAZETECİNİN HAPİSTE OLDUĞU ÜLKE

Gazete konu ile ilgili haberinde ayrıca Türkiye’de çok sayıda gazetecinin tutuklu olduğuna atıfta bulunurken daha önce de benzer şekilde bazı yabancı basın mensuplarının ülkeye girişlerinin önlenmesi, gözaltına alınması ya da akreditasyonlarının iptal edilmesi gibi durumlar ile karşılaşıldığını yazdı. Haberde Türkiye’nin bugün itibari ile en çok gazeteciyi hapiste tutan ülke durumunda olduğuna da dikkat çekildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı