ABD MEDYASI YAZDI; TÜRKİYE'DE SOSYAL MEDYA OPERASYONU

ABD MEDYASI YAZDI; TÜRKİYE'DE SOSYAL MEDYA OPERASYONU

"Türkiye’de sık sık gündeme gelen sosyal medya hükümetin de yakın takibinde." başlığı ile analizine başlayan Amerikaninsesi sitesi, ayrıntıları şöyle verdi.

ABD'nin dünyaca ünlü medya kuruluşu AKP iktidarının Türkiye'de 10 bin kişiye sosyal medya operasyonu yapıldığını 1600 den fazla kişinin tutuklandığını duyurdu.

SOSYAL MEDYADA KUŞ UÇURTULMUYOR

"Türkiye’de sık sık gündeme gelen sosyal medya hükümetin de yakın takibinde." başlığı ile analizine başlayan Amerikaninsesi sitesi, ayrıntıları şöyle verdi.

6 AYDA 3710 KİŞİYE İŞLEM

Son 6 ayda sosyal medya kullanıcılarına yönelik operasyonlada 3710 kişi hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, 1656 kişinin tutuklandığını duyurdu. 

TERÖR PROPOGANDASI SUÇLAMASI

Açıklamada, ”Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda, son 6 ayda Sosyal Medya üzerinden halkı kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne, toplumun can güvenliğine kast eden 3.710 kişi hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan 1.656'sı tutuklanmış, 1.203'ü Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 

84'ünün ise gözaltı işlemi devam etmekte olup; 767'si gözaltından serbest bırakılmıştır” dendi.

10 BİN KİŞİYE OPERASYON

10 bin kişi hakkında işlemlerin sürdüğünü de vurgulayan Bakanlık, “Hali hazırda açık kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilen 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli süreç devam etmektedir. 

3-155.jpg

SOSYAL MEDYADA TERÖR

Öte yandan, her alanda olduğu gibi sosyal medya alanında da terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmekte olup; suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Twitter, Facebook, YouTube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır” ifadelerini kullandı.

twitter-009.jpg

face-begen.png

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı