BBC; GÖRÜLMEMİŞ BİR SOĞUK SAVAŞ GELEBİLİR

BBC; GÖRÜLMEMİŞ BİR SOĞUK SAVAŞ GELEBİLİR

Putin'e her fırsatta hayranlık mesajları gönderen Trump'ın göreve geldikten sonra bu güzel görüntünün sürmeyebileceği ve görülmemiş bir soğuk savaş döneminin gelebileceği ima edildi.

ABD' Seçimleri sonrası bizzat Obama tarafından Trump lehine operasyon yapmakla suçlanan Putin ile yeni dönem ilişkileri irdelenmeye başlandı.

ŞİMDİLİK HAYRANLAR AMA

Putin'e her fırsatta hayranlık mesajları gönderen Trump'ın göreve geldikten sonra bu güzel görüntünün sürmyebileceği ve görülmemiş bir soğuk savaş döneminin gelebileceği ima edildi. Sputnik'in BBC'de yayınlanan bir haber analiz programına dayandırdığı haberin ayrıntıları, bu görüşün gerçekleşmesi durumunda dünyada kritik bir dönem başlayabileceği yorumları yapıldı. İşte ayrıntılar.

ANLAŞMAZLIK ÇIKARSA ÇOK KÖTÜ OLACAK

BBC'de yayınlanan haber programı Panorama'da, ABD'de 20 Ocak'ta başlayacak yeni dönem öncesinde müstakbel başkan Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ilişkileri ele alan John Sweeney, 'Kremlin'in adayı' olduğunu iddia ettiği Trump'ın Putin'le anlaşmazlık yaşaması halinde yeni bir Soğuk Savaş'ın çıkacağını öne sürdü.

ŞU ANDA SARMAŞ DOLAŞ AMA

Eski Rusya Başbakanı Mihail Kasyanov'un aralarında olduğu Rus ve ABD'li üst düzey isimlerin görüşlerine yer verilen 30 dakikalık belgeselde, Sweeney "Trump, şu anda Putin ile sarmaş dolaş. 

Eğer bu dostluk biterse ve Trump ile Putin köprüleri atarsa, bugüne kadarki ‘en’ Soğuk Savaş'la karşı karşıya kalırız" yorumunda bulundu. SPUTNİK Putin'den 'Trump dosyası' hakkında ilk açıklama 

'TRUMP'IN PUTİN'E HAYRANLIK DUYMASININ NEDENİ…' 

Beyaz Saray’da gerçekleşecek 20 Ocak'taki devir teslim töreninden hemen önce yayınlanan belgeselde, Trump’ın Putin'e duyduğu hayranlığın nedenlerini de sorgulayan Sweeney, ABD’nin seçilmiş başkanının ‘güce hayran olduğunu’ iddia etti. 

Belgeselde Trump'ın Rus istihbarat servisleri tarafından en az 5 yıl boyunca eğitildiğine dair iddialar da ele alınırken; bu bölümde Kasyanov'un bu iddiaların 'neredeyse doğru' olduğu yönündeki görüşüne yer verildi. 

'TRUMP'IN KABİNESİNDE RUSYA'YI ELEŞTİREN VE MOSKOVA'YA YAKIN İSİMLER BİR ARADA' 

Öte yandan Trump'ın kabinesini de değerlendiren Sweeney, Moskova'yı eleştiren isimlerin yanı sıra Rusya'ya şaşırtıcı derecede yakın siyasilerin de yürütmede görev aldığının altını çizdi.

İlgili Haberler