ERDOĞAN TRUMP İÇİN BU SÖYLEDİKLERİNİ UNUTACAK MI?

ERDOĞAN TRUMP İÇİN BU SÖYLEDİKLERİNİ UNUTACAK MI?

Erdoğan, "O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım" demişti.

Trumph'n büyük sürpriz yaparak ABD başkanı seçilmesi ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Başta isveç olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi seçim sonuçlarını "felaket" olarak nitelendirdiler. Türkiye  sonucu sakin bir şekilde karşıladı. Erdoğan "Olumlu bir gelecek olmasını umuyoruz" derken, başbakan Yıldırım ise Trumph'dan acilen Fethullah Gülen'i vermesini istedi.

ERDOĞAN TRUMPH HAKKINDA Kİ GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRECEK Mİ?

Aslında Trump hakkında Türkiye'den yapılan ilk yorumlar bunlar değildi. Her ne kadar  yakın medya çevresinde Trumph destklenmiş olsada, Erdoğan Trump için geçmişte hiç de iyi yorum yapmamıştı. Cumhuriyet'in haberinde yer alan yorumu için Erdoğan bu gün ne düşünüyor merak ediliyor. Erdoğan bu söylediklerini unutacak mı, yoksa tekrar edecek mi?

KİŞİLERE BAĞLI DEĞİLDİR

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği ABD'deki başkanlık seçimlerinden Donald Trump zaferle çıktı. Trump'ın başkanlık koltuğunda neler yapacağı merakla beklenirken, Türkiye'den yapılan ilk açıklamada, "Türkiye - ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Türkiye ABD ile ilişkilerini yürütmeye kararlıdır" denildi.

ERDOĞAN: BEN BİR YANLIŞ YAPTIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haziran ayında, Trump'ın Müslümanları hedef aldığı konuşmasının ardından bir açıklama yapmıştı.

İSME TEPKİ; KALDIRILMASI LAZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki TÜMSİAD iftarında yaptığı konuşmada Trump'ın müslümanların aleyhine yaptığı konuşmalara işaret ederek Türkiye'deki "Trump Towers" ismine tepki göstermişti. Erdoğan, "O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım" demişti.

anigif-haber-ici-026.gif

ERDOĞAN TAM OLARAK NE DEMİŞTİ

"İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, 'Böyle bir ayırım yapamazsınız' diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika'da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım"

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı