Antalya'da bir şelale skandalı daha

Antalya'da bir şelale skandalı daha

Türkiye'nin turizm başkenti olarak bilinen Antalya'nın turizm değeri bilinçli bir şekilde giderek düşürülmeye başlandı.

Bir zamanlar onlarca şelalesi ve tertemiz denizi ile ünlü tatil cenneti Antalya giderek acınacak hale geliyor. Haberin altında galerisini bulabileceğiniz onlarca şelalesi kuruyan Antalya'nın, dünyaca Ünlü Düden şelalesi ise geçen haftalarda kurumuştu. Antalya'nın her yıl ağırladığı milyonlarca turistin severek ziyaret ettiği ' Uçan Su ' şelalesi ise, ziyaret edenlerin içini sızlatıyor. İşte Dha akdeniz ekibinin yaptığı o haberin ayrıntıları.

TAM BİR ÇÖPLÜK HALİNDE

Serik İlçesi'nde yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Uçansu Şelaleleri'ne ait mesire yerinin mezbelelik görüntüsü tepki çekti. İşletmeci firmanın sözleşmesi bittiği için sahipsiz kalan turistik bölgenin çevresi çöp ve atık malzemelerle dolarken, gezinti ve dinlenme alanlarındaki ahşap yapılar kırıldı.
Serik'e bağlı Akçapınar Mahallesi'nde bulunan Uçansu Şelaleleri'nin aktığı Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı mesire alanındaki mezbelelik görüntü tepki çekti. 

HALA TURLAR DÜZENLENİYOR

Özellikle bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin gezi listesinde yer alan ve hala turların düzenlendiği şelalenin bulunduğu alan çeşitli atıklarla dolarken, ahşap dinlenme yerlerinin yıpranmış ve kırılmış hali görenleri üzdü.

BÖYLEYDİ

img_5158.jpg

'KIYMETİ BİLİNMİYOR'

Şelaleye turist getiren tur şirketi sahibi ve rehber Volkan Aksoy, Uçansu Şelalesi'nin her yerde reklamının yapıldığını ancak kıymetinin bilinmediğini belirterek şunları söyledi:
"Buraya İranlı misafirlerimizi getirdik. Burası daha önceden özel bir şirket tarafından işletiliyordu. İşletme bittikten sonraki süreçte ilk defa geliyorum. Gerçekten çok kötü olmuş. Her yer çöp, böyle bir güzelliğin kıymeti bilinmiyor. 
Buranın korunmaya muhtaç olduğunu birilerinin görmesi gerekiyor. Madem burayı bir işletmeye vermeyecek Orman Genel Müdürlüğü, burayı korusunlar çünkü burası onlara ait. Bu güzelliği böyle bir mücevher gibi parantez içine alıp saklasınlar."

BU HALE GELDİ

ucansu-selaleleri-nin-mezbelelik-hali-tepki-c-9856463_o.jpg

 

'KADERİNE TERK EDİLMİŞ'

Bölgenin yakınındaki Gebiz Mahallesi sakinlerinden Fikri Şimşek de, böyle doğa harikası yerin  çöp içerisinde olmasının üzücü olduğunu kaydederek yşöyle dedi:
"Buraya dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden misafirler geliyor. Göründüğü gibi şelalenin çevresi pislik ve çöp atıkları içerisinde. Burası kaderine terk edilmiş bir yer olmuş. Buraya hafta sonları onlarca araç geliyor. Fakat çoğu yolun bazı bölümleri aşırı bozuk olduğu için geri dönüyor. Şelaleye giden yolun yön levhaları yok, çoğu vatandaş şelale yolunu bulamayıp kayboluyor. Buraya bir an önce yetkililerin el atmasını istiyoruz."

İHALEYE ÇIKILACAK

Serik Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Uçansu Şelaleleri'ne ait mesire alanını işleten firmanın sözleşmesinin kısa süre önce bittiği ve bunun ardından 2 ayrı işletme ihalesine çıkıldığı belirtildi. Katılan firmaların işletme hakkı yetersiz olduğu için ihalelerin iptal edildiği ve yeni ihaleye çıkılmasının beklendiği kaydedildi. Orman İşletme Müdürlüğü ve Serik Belediyesi'ne bağlı ekiplerin zaman zaman bölgede temizlik çalışmaları yaptığı ancak yetersiz kaldığı belirtildi.

İKİ ŞELALE BULUNUYOR

Antalya merkeze yaklaşık 60- 70 kilometre uzaklıktaki Uçansu Şelaleleri, deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte bir alanda bulunuyor. Kış ve bahar aylarında coşan, kar suyuyla beslenen şelalelerin suları Akdeniz kuraklığına bağlı olarak yaz aylarında azalıyor. İki şelaleden Yukarı Uçansu 70 metreden, Aşağı Uçansu ise 51.5 metreden dökülüyor.

İlgili Haberler