Abdullah Gül Meral Akşener ve AKP'nin doğum günü

Abdullah Gül Meral Akşener ve AKP'nin doğum günü

Abdullah Gül'ün AKP'nin doğum günü etkinliklerine katılmaması AKP derin tartışmalar yarattı.

AKP'n,n 16. kuruluş yıl etkinlikleri önceki yıllara göre coşkuda uzak etkinliklerle geçti. Dikkatler kutlamalara katılıp katılmayacaklar üzerine yoğunlaştı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yıl dönümü etkinliklerine katılmayınca yeni senaryolar üretilmeye başlandı. 

AKP'Lİ YAZAR iLKE BU KADAR NET İŞARET

AKP'li yazar Ali Bayramoğlu, "İlk defa zannediyorum Abdullah Gül, bu kadar keskin bir işaret veriyor. Bu işaret net bir tavır, net bir göstergedir" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AKP'nin kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmaması tartışma konusu oldu.

Yeni Şafak gazetesi eski yazarı Ali Bayramoğlu, Gül'ün törenlere katılmamasını değerlendirdi.

ABDULLAH GÜL ÇEVRESİNDE HAREKETLİLİK

"İlk defa zannediyorum Abdullah Gül, bu kadar keskin bir işaret veriyor. Bu işaret net bir tavır, net bir göstergedir" diyen Bayramoğlu, "2'inci önemli anlamı ise, ben Abdullah Gül'ün ve Abdullah Gül'ün çevresinin AK Parti'nin bazı kurucu unsurlarının yavaş yavaş AK Parti içerisinde, yada AK Parti üzerinden bir siyasi hareketliliğe hazırlandığını düşünüyorum. Hatta bir miktarda gözlüyorum diyelim. Bu tabii nasıl yapılacağı çok net olmayan, çok belli olmayan, çeşitli arayış içeren, Erdoğan'ı karşıya doğrudan almamak, aynı zamanda partiyi bölmemek, ama eski fabrika ayarlarını hatırlatmak gibi başlatacak bir siyasi macera diyelim. 

NİYETİN ÖNEMLİ BİR İŞARETİ

Ya da siyasi bir niyet diyelim. Bence Abdullah Gül'ün kongreye katılmaması bu niyetin önemli bir işaretidir" ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER VE ARKADAŞLARININ AÇIKLAMALARI

Kulislerde konuşulan başka bir konu ise Meral Akşener ve arkadaşlarının ekim başlarında siyasi hayata başlayacaklarını açıkladıkları yeni parti konusu var. Yapılan açıklamalardan  bir çok şey netleşti. Ancak yeni partide zirvenin 2. ismi olarak görülen Ümit Özdağ'ın yaptığı açıklamalar çok dikkat çekti. Özdağ açıklamlarında 2 önemli konuya değindi. 

AKP'DEN KATILACAK OLANLAR VE ABDULLAH GÜL

Sorular üzerine AKP'den katılımların olacağı ve TBMM'de gurup kurulma ihtimalinin yüksek olduğu açıklandı. Bu açıklama sonrası dikkatler yeniden Abdullah Gül ve arkadaşlarına çekildi. Son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi Abdullah Gül ve arkadaşlarının Akşener'in yeni parti oluşumuna nasıl baktıkları tartışılıyor. Ümit özdağ'ın " Kurucular arasında çok şaşıracağınız isimler olacak" demesi ise, Gül'ün çevresinden birilerinin oluşuma katılması mı kast ediliyor.

İlgili Haberler