Meral Akşener'in partisinde sürpriz isimler

Meral Akşener'in partisinde sürpriz isimler

Meral Akşener ile birlikte yeni parti kuruluş çalışmalarında bulunan Ümit Özdağ'ın önceki gün açıkladığı kuruluşta sürpriz isimlerden üçünün kim olduğu netleşti.

Siyasi tabloyu değiştireceği şimdiden anketlere yansıyan, Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partide bir flaş gelişme daha yaşandı. Sözcü'nün deneyimli muhabriri Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Meral Akşener'in Ekim ayında kurulacak partisinde Ali Bardakoğlu, Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu'da yer alacak.

ÜMİT ÖZDAĞ DUYURMUŞTU

Yeni parti çalışmalarını sürdüren Meral Akşener'in 3 sürpriz isimle partide yer alması için temasa geçtiği öğrenildi. Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, kulislere yansıyan, “kurucular kurulu”nda görev almayı kabul ettiği ifade edilen bazı isimler belli oldu.

ESKİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI

Bu isimlerden biri, Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu. Kurucular Kurulu için Bardakoğlu’na da teklif götürüldüğü ve kendisinin bu teklifi kabul ettiği kulislerde konuşuluyor.

HENÜZ KESİNLEŞMEDİ

Yine kulislere yansıyanlara göre, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç’a da yeni parti için teklif gitti. Ancak Kılıç’ın henüz kesin bir yanıt vermediği ifade ediliyor.

Ayrıca yeni partiye katılacak bir başka isim ise, seçim meydanlarında özellikle genç kitleler ile buluşan eski asker Osman Pamukoğlu.

FETÖ NEDENİYLE ERKENE ALINDI

Parti kuruluş sürecinin erkene alınmasında ise, ABD’de yaşayan FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in yabancı basın organlarına mülakatlarında verdiği fotoğrafların etkili olduğu kaydediliyor.

KASIM AYI YORUMLARI YÜZÜNDEN

Gülen, bir mülakatında seccadeye ayakkabılarıyla basmış olarak poz vermişti. O fotoğraf karesinde arkada duran ekranda 00.11 ibaresi de dikkat çekmişti. Bunun “Kasım ayına” işaret ettiği yorumları da yapılmıştı.

Yeni Parti kurucuları da, adlarının FETÖ’yle anılmaması için, Kasım ayı için planladıkları partinin resmi kuruluşunu, 10’uncu ay olan Ekim’e almayı tercih ettiler.

 

 

 

İlgili Haberler