ABD ve Almanya'dan 15 Temmuz uyarısı

ABD ve Almanya'dan 15 Temmuz uyarısı

Yapılan uyarı açıklamasında, "15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi anısına 15 Temmuz'a kadar ülke genelinde etkinlikler, toplantılar ve kitlesel mitingler planlanmaktadır

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ayrıntıları açıklanan dev 15 Temmuz kutlamasına 2 gün kala, ABD'nin ardından Almanya'dan da vatandaşlarına Türkiye uyarısı geldi.

VATANDAŞLARINA UYARI

ABD'nin 15 Temmuz dolayısıyla vatandaşlarına yaptığı uyarının ardından benzer bir uyarı haberi de Almanya'dan geldi. Yapılan uyarı açıklamasında, "15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi anısına 15 Temmuz'a kadar ülke genelinde etkinlikler, toplantılar ve kitlesel mitingler planlanmaktadır. 

GERGİNLİKLER ÇIKABİLİR

Güvenlik durumunun gerginliği göz önüne alındığında, seyahat edeceklere genel olarak kalabalıklardan uzak durmaları tavsiye edilir" denildi.

ABD VE AVRUPA'DAN GELEN TURİST SAYISI BÜYÜK ORANDA DÜŞTÜ

Açıklanan Turizmin Başkenti Antalya Havalimanı verilerine göre Türkiye'ye Avrupa ve ABD'den gelen turis sayısında önceki yıllara göre büyük oranda düşüş var. Yetkililer bu düşüşün ülkelerin vatandaşlarına daha önce yaptıkları benzer açıklamalar yüzünden gerçekleştiğini düşünüyor.

İlgili Haberler