ABD Uçakları Rakka'da YPG'yi vurdu; 30 ölü 15 yaralı

ABD Uçakları Rakka'da YPG'yi vurdu; 30 ölü 15 yaralı

Suriye'de yanlışlıkla vurma komedisine bir yenisi daha eklendi.

Sputnik'in bir YPG savaşçısına dayandırdığı habere göre ABD Öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar YPG'nin de içerisinde bulunduğu mevzilere bomba yağdırdı, 40 kadar savşçı öldü. Böylelikle ABD kendisinin silahlandırdığı YPG güçlerini, yine kendisi vurarak, tarihi bir savaş komedisine daha imza atmış oldu.

YANLIŞLIKLA VURDU İDDİASI

Sputnik'e konuşan bir DSG yetkilisi, koalisyonun 'yanlışlıkla Rakka kalesinde bombardıman yaptığını' ifade etti.Türkiye'nin, PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD, Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde DSG mevzilerini yanlışlıkla bombaladı.

ÜST DÜZEY ASKER BİLGİ VERDİ DENİLDİ

Demokratik Suriye Güçleri'nden üst düzey bir yetkili konu ile ilgili Sputnik'e konuştu.Koalisyon uçaklarının Rakka'da Surların olduğu alanda yanlışlıkla DSG mevzilerini bombaladığını belirten yetkili şu ifadeleri kullandı: "Hava saldırısı dün gerçekleşti. Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar Rakka surları bölgesinde IŞİD ile savaşan DSG'ye bağlı Nehva Kuvvetlerini bombaladı. 
30 SAVAŞÇI ÖLDÜ

Bombalama sonucu 30 savaşçı hayatını kaybetti 15 savaşçı ise ağır yaralandı. Yaşamını yitiren savaşçıların hepsi Arap savaşçılardır."  

İlgili Haberler