Rusya'dan ABD'ye sert çıkış; Sabrımız tükeniyor

Rusya'dan ABD'ye sert çıkış; Sabrımız tükeniyor

Rusya'nın Amerikan Başkanlık seçimlerine müdahale iddiası ile başlayan gerginlikte Rusya sertleşmeye başladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'ya ait olan ve ABD’nin Aralık 2016'da el koyduğu 2 diplomatik yerleşkeyle ilgili olarak, Moskova’nın sabrının taşmak üzere olduğunu ve karşılıklılık prensibinin hâlâ geçerli olduğunu ifade etti. 

İPLER GERİLİYOR

Gazetecilere konuşan Peskov "Karşılıklılık prensibinden bahsetmiştik. Rusya’nın bu doğrultuda sabrı taşmak üzere, bunu da farklı düzeylerde ifade ettik" ifadelerini kullandı.

Rusya'ya, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde, Aralık 2016’da Rusya’ya seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla yaptırım uygulanmaya başlanmıştı.

2 MÜLKÜNE GİRİŞLER YASAKLANDI

Bu yaptırımlar kapsamında Rusya’nın New York’taki Daimi Temsilciliği ve Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nin iki konutuna girişi engellemişti.

Geçen Aralık ayında bir önceki ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın Amerikan seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle 35 Rus diplomatı sınır dışı etmiş ve New York ile Maryland'deki Rus diplomatik yerleşkelerine el koymuştu.

TRUMP İLE İYİ İLİŞKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu hamleye karşılık vermemeyi tercih etmiş, Donald Trump yönetimi ile iyi ilişkiler geliştirmek istediğini göstermişti.

Ancak Sputnik'in haberine göre, Washington bu konuda hâlâ adım atmış değil.

İlgili Haberler