WASHINGTON'DA SİLAH SESLERİ 1 POLİS YARALI

WASHINGTON'DA SİLAH SESLERİ 1 POLİS YARALI

ABD’nin başkenti Washington’daki Kongre binasının da bulunduğu US Capitol Complex’teki ziyaretçi merkezinde silah sesleri duyulduğu belirtildi. Polisin, binayı kapattığı aktarılırken, halkın geri kalanına yönelik bir 'aktif tehdit' bulunmadığı ifade edild

Capitol polisi, çalışanlara yolladığı mesajda, kompleksin potansiyel bir tehdit nedeniyle tamamen kapatıldığını ve kimsenin binaya giriş çıkışına izin verilmeyeceğini belirtti.

 

Çalışanların bina içinde hareket etmesinde sıkıntı olmadığını belirten Capitol polisi, bina dışında bulunanların ise kendilerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Yaşananların ardından Beyaz Saray’ın da kapatıldığı aktarıldı.

 

 

 

NBC muhabiri Pete Williams, şüphelinin Capitol Ziyaretçi Merkezi’ne girdiğini ve polis memurlarından birine silah çektiğini söyledi.
WASHINGTON POLİSİ SALDIRIYI TEYİT ETTİ
Sputnik’e konuşan Washington Polis Departmanı’ndan bir yetkili, Capitol’de silah sesleri duyulduğunu teyit etti ancak yetkililerin incelemelere devam ettiğini belirterek herhangi bir yaralanma yaşanıp yaşanmadığına dair bilgi vermedi.

Reuters’a konuşan bir görgü tanığı ise bir polis memurunun ciddi olmayan bir şekilde kolundan yaralandığını söyledi.

 

 

 

Acil sağlık çalışanlarının çeşitli yaralanmaları tedavi etmek üzere yola çıktığı kaydedilirken, Capitol polisinin eskortunda kompleksten çıkan bir ambulansın Washington Hospital Center’a doğru yola çıktığı belirtildi.


Facebook hesabı üzerinden açıklamada bulunan Metropolitan Police Department, Capitol Complex’te yaşanan olayın tekil bir saldırı olduğunu belirterek, “Halkın geri kalanına yönelik aktif bir tehdit bulunmamaktadır” dedi.


Ayrıntılar geliyor…

 

Kaynak: SputnikNews