Vatikan'nın son taciz skandalında flaş gelişme

Vatikan'nın son taciz skandalında flaş gelişme

Avustralya’da hakkında 2 ayrı erkeğe cinsel taciz soruşturması açılan Vatikan Hazinedarı George Pell izne ayrılma kararı aldı. Pell, "Dava bana adımı temizleyip Roma’ya dönme fırsatı sunacak“ dedi.

Taciz ve benzeri skandalların bitmek bilmediği Dünya katoliklerinin merkezi Vatikan!da üst düzey bir yöneticiye Avustralyalı 2 erkek tarafından yapılan taciz şikayeti üzerine bu ülkede soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda Vatikan'ın çok önemli bir makamı olan hazinardarlık koltuğunda da oturan George Pell görevinden izne ayrılıp aklanmak üzere bu ülkeye gitme kararı aldı.

ADIMI TEMİZLEYİP DÖNECEĞİM

Avustralya’da hakkında cinsel taciz soruşturması açılan Vatikan Hazinedarı George Pell izne ayrılma kararı aldı. Pell, "Dava bana adımı temizleyip Roma’ya dönme fırsatı sunacak“ dedi.

Kardinal Pell ilk açıklamasında kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamalarını geri çevirmiş ve suçlamaları "skandal bir karalama kampanyası" olarak nitelendirmişti.

18 TEMMUZDA İFADE VERECEK

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Avustralya polisinden yapılan açıklamada, 76 yaşındaki Kardinal George Pell‘in suçlamalarla ilgili olarak 18 Temmuz'da ifade vermek üzere Melbourne'e beklendiği belirtildi.

Avustralya'nın Victoria eyaleti polisi Shane Patton, Kardinal hakkında şikayetin bulunduğunu, Pell'e ülkedeki diğer zanlılar gibi muamele edileceğini kaydetti.

Sydney'deki Katolik Başpiskopos da yaptığı açıklamada, Pell'in en kısa süre içinde Avustralya'ya giderek adını temizlemek için mahkemeye çıkacağını belirtti.

ŞİKAYETÇİ 2 ERKEK

Pell'den şikayetçi olan iki erkeğin avukatı Ingrid Irwin ise müvekkillerinin Pell hakkında soruşturma açılması nedeniyle sevinçli olduklarını belirtti. Irwin, müvekkilleri açısından kamuoyuna Pell'le ilgili suçlamalarda bulunmanın hiç de kolay olmadığını vurguladı.

Avustralya polisi geçen yıl Ekim ayında Roma'da Kardinal'e suçlamalarla ilgili sorular yöneltmişti.

İlgili Haberler