Valilik açıkladı; Suriyeliler Referandum Günü ne yapacak ?

Valilik açıkladı; Suriyeliler Referandum Günü ne yapacak ?

Referandum oylaması sonuca doğru hızla yaklaşırken kamuoyunda yanıtı bulunmayan pek çok sorudan birisi de Suriyelilerin oy kullanıp kullanmayacağı.

Erdoğan'ın başkanlık referandumuna sayılı günler kala Devlet kurumları tarafından ilginç önlemler alınıyor. Sosyal medyada en çok konuşulan konulardan birisi de Suriyeli sığınmacıların referandumda oy kullanıp kullanmayacakları. 

BAZI VİDEOLAR DOLAŞIYOR

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde Suriyelilerin kimlikler aldığı ve Erdoğan'a "EVET" demek için oy kullanacaklarını söyledikleri görüntüler paylaşılıyor. Öte yandan Cumhuriyet'ten Sinan Taranoğlu'nun haberine göre Hatay'da ise Suriyeliler konusunda valilikten talimat verildi.

VALİLİKTEN TALİMAT

Hatay Valiliği, başta il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğü olmak üzere ildeki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, anayasa değişikliği referandumunda Suriyelilerin sokağa çıkmaması talimatı verdi. Valilik, 20 Mart’ta, ildeki kaymakamlıklara, jandarma komutanlığına, emniyet müdürlüğüne, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilgili kamu kurumlarına “Anayasa Değişikliğinin Halkoyuna Sunulması Toplantı Talimatı” başlıklı bir yazı gönderdi. 

REFERANDUM GÜNÜ MÜCBİR SEBEPLER DIŞINDA ÇIKILMAYACAK

Yazıda kentte barınan Suriyelilerle ilgili iki talimat veren Vali Erdal Ata, “Geçici misafir edilen Suriyelilerin ikamet ettikleri Barınma Merkezlerinde 15 Nisan tarihinden 17 Nisan günü saat 08.00’a kadar mücbir sebepler dışında giriş, çıkış ve ziyaretler durdurulacaktır. Barınma Merkezleri dışında ikamet eden Suriyeliler ile ilgili olarak Suriyeli misafirleri temsilcileri, kanaat önderleri ile iletişim kurmak suretiyle ‘zorunlu nedenler’ olmadıkça 16 Nisan’da evlerinden dışarıya çıkmamaları hususu paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı

SURİYELİ GENCİN EVET VİDEOSU

İlgili Haberler