Şanlıurfa’da Suriyeli olayları çıktı : 1 Polis yaralı

Şanlıurfa’da Suriyeli olayları çıktı : 1 Polis yaralı

Şanlıurfa’da kimlik sorgusu yapan polislerle tartıştıktan sonra kafa atarak yaralayan Suriyeli iki şahıs, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

 

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Balıklıgöl girişinde bulunan Haşimiye Meydanı'nda yaşandı.

POLİS KİMLİK SORUNCA 

Suriye uyruklu iki şahıs, kimlik sorgusu yapmak isteyen polislere kimliklerini göstermek istemeyerek tartıştı. Tartışma sonunda Suriye uyruklu bir şahıs polislerden birine kafa atarak yaralanmasına neden oldu. 

OLAYI GÖREN VATANDAŞLAR TOPLANDI 

Olaya şahit olan vatandaşlar ise Suriye uyruklu şahısları linç etmek istedi. Kısa sürede olay yerinde toplanan yüzlerce vatandaşın saldırısı sonucu yaralanan şahıslardan biri polisler tarafından bölgeden uzaklaştırılırken diğeri ise bir işyerine sığındı.

TAKVİYE EKİP ÇAĞRILDI

Vatandaşları iş yerine sığınan Suriye uyruklu şahsı linç etmek istemesi üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisler güvenlik kordonu oluşturduktan sonra zanlıyı dışarı çıkartmak istedi. Zanlının dışarı çıkartılmasıyla birlikte güvenlik şeridini aşan kalabalık zanlıya saldırdı. Kalabalığı durdurmakta zorlanan polisler zanlıyı yeniden içeri soktu. Güvenlik şeridini biraz daha genişleten polis ekipleri, takviye ekiplerin de gelmesiyle birlikte zanlıyı çevik kuvvet polislerine ait otobüse koyarak olay yerinden uzaklaştırdı.

"POLİSE UZANAN ELLER KIRILSIN" SLOGANLARI ATILDI

2109013138915.jpg

Polisin kontrol altına almakta zorlandığı kalabalık zaman zaman taşkınlık çıkarttı. Polis ekipleri kalabalığa biber gazı sıkarak uzaklaştırmaya çalıştı. Sık sık sloganlar atan kalabalık “Polise uzanan eller kırılsın” diyerek saldırıya tepki gösterdi. Yaşanan olay nedeniyle il genelin güvenlik önlemleri iki katına çıkartıldı

SURİYELİLİR İŞYERLERİNİ KAPATIP EVLERİNE ÇEKİLDİ

 

Şanlıurfa’da akşam saatlerinde çıkan olayların ardından yaklaşık 150 kişilik bir grup kent merkezindeki Suriyelilere ait işyerlerine zarar verdi. Yaşanan olaylar üzerine öfkeli kalabalık grubu gören bazı Suriyeli işletmeciler, işyerlerinin kepenklerini kapatıp evlerine çekildi. Suriyelilerin en yoğun olduğu Topçu Meydanı'nda toplanan Şanlıurfalı grup ‘Polise uzanan eller kırılsın’, ‘Suriyeli istemiyoruz’ sloganlarını atarak, yolda gördükleri Suriyelilere saldırması üzerine kentte gerginlik büyümeye devam etti. Bahçelievler Mahallallesi'ne yönelen öfkeli grup burada Suriyelilere ait işyerlerinin camlarını sopa ve taşlarla kırıp zarar verdi. Suriyeli gerginliğinin büyümesi üzerine polis zırhlı araçlarla Suriyeliler yoğun olduğu mahalle ve sokaklarda güvenlik tedbiri almaya başladı.
POLİS, VATANDAŞLARI PROVAKSAYONA KARŞI UYARDI 
Yaşanan olaylar üzerine Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bazı provokasyonların sosyal medya üzerinden örgütlenip Şanlıurfalılar ile Suriyelileri karşı karşıya getirmek, kaos ortamı yaratılmak istendiği belirtildi. Şanlıurfa’da gerginliğin çıkmasına sebep olan olayın sorumlusunun Suriyeli olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şanlıurfalı bir gencin kız arkadaşıyla kavga etmesi üzerine yunus polislerin müdahalede bulunması üzerine yaşanan arbedede 1 polis darp edildi. Polis ile şahıs arasında yaşanan arbedeyi gören çevredeki vatandaşlar, ‘Polise nasıl vurmaya kalkarsın?' diyerek şahsın Suriyeli olduğunu söylentisi yayıldı." 
Açıklamada olayların çıkmasına neden olduğu belirtilen Akçakale İlçesi'ne kayıtlı Mehmet K.’nın ise gözaltında olduğunu duyurdu.

İlgili Haberler