TÜRKİYE SURİYE'YE SALDIRACAK

TÜRKİYE SURİYE'YE SALDIRACAK

İran yarı resmi Fars Ajansı'ından şok açıklama

Hazırlık yapılıyor iddiası

Suriye iç savaşı ve bu bağlamda Türkiye’ye yöneltilen eleştiriler, Esad rejiminin destekçilerinden İran’ın basın organlarında yankı buluyor. Suriyeli istihbarat kaynaklarına dayandırılan habere göre Türkiye, ABD, Fransa ve Katar Suriye’ye karşı iş birliği yaparak yeni bir “saldırı” koordine ediyor. Ayrıca, Batılı güçler ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin Suriye hükümetini seçimlerde başarısız etmeyi amaçladığı iddialarına yer veriliyor. Öte yandan, Türkiye'de Ağustos ayında yapılacak olan ve içeride ve dışarıda yıpranmış olan AKP Hükumeti ve başbakan Erdoğan'ın "seçimin kendi lehine bir gelişme" göstermemesi durumunda, Suriye ile savaş seçeneğini kullanabileceği diplomatik kaynaklar arasında konuşuluyor. Türkiye'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yasasında "savaş hali" durumunda seçimlerin ertelenebileceği maddesi var. Erdoğan son yapılan seçimlerde %45 oy almıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için toplam seçmeninin yarısından fazlasının oyu gerekiyor.

AMAÇ ESAD'IN SEÇİMİ KAZANMASINI ÖNLEMEK OLABİLİR

Fars Haber Ajansının yansıttığına göre, Suriye’ye yakın istihbarat kaynakları, Amerikalı ve Fransız görevlilerin Suriye’ye karşı yeni bir“saldırı” koordine etmek için Ankara ve Katar’ın başkenti Doha arasında seyahat ettiğini söyledi. Buna dayanarak Washington ve Paris’in “Suriye’ye karşı terörün yeni ekseni” olduğu iddia edildi. 
Haberde, ayrıca “Kaynakların, batı güçleri ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin huzursuzluk yaymak için teröristleri sınır bölgelerini bombalamak konusunda teşvik ettiği ve bu sayede sonraki başkanlık seçimlerini Suriye hükümetinin kazanmasının önlenmesinin amaçlandığını teyit etti” savı dile getirildi.

EL KAİDE FAKTÖRÜ

Öte yandan Suriye'de çarpışan muhalif gurupların en çok kan döken tarafı İŞİD adlı Irak Şam İslam Cephesi ile ilgili yeni bir gelişme oldu. Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın Suriye’deki müttefiki Katar’a ait El Cezire’nin haberine göre; El Kaide örgütü lideri Eymen Zevahiri, internet üzerinden yayınladığı ses kaydında Suriye’de rejim dışında birbiriyle de savaşan IŞİD ile Nusra Cephesi’ne çatışmaları durdurma çağrısında bulundu.Bu açıklama Suriye'de 3 yılı aşkın bir zamandır süren ve yüzbinlerce masum sivilin hayatına malolan kirli savaşı izleyenlerin kafasını karıştırdı. Türk Dışişleri uzun süredir İŞİD'in kendi başına hareket eden bir örgüt olduğunu savunurken, müttefiki Katar'ın açıktan destek verdiği El kaide liderinin İŞİD'i bir anlamda sahiplenmesi süren kirli savaşta ortalığın toz duman olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı