TÜRKİYE ALEYHTARI TASARILAR GELİYOR AKP UYUYOR!

TÜRKİYE ALEYHTARI TASARILAR GELİYOR AKP UYUYOR!

Türkiye aleyhtarı yasalar başımızı yakacak.

Yurtdışı Türkler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Ali Çınar, Kongre’de Türkiye aleyhtarı 10 yasa teklifinin olduğunu belirterek, Türkler’in bu konuda daha çok sesini duyurmaları gerektiğini söyledi.

Ermeni lobisinin baskısıyla Amerikan Kongresi Dış İlişkiler Komitesi’nden geçen Hristiyan kiliselerinin malvarlıklarına ilişkin yasa tasarısı Türk toplumunda üzüntü ve şaşkınlık yarattı.

Yurtdışı Türkler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Ali Çınar, bu yasa tasarısı benzeri Kongre’de 10 tane daha Türkiye aleyhtarı teklif olduğuna dikkat çekti. Bu tekliflerin en son geçen tasarıda olduğu gibi kabul görmemesi için Türk toplumunun daha fazla sesini duyurması gerektiğini söyledi.

GÜÇLÜ LOBİCİLİK

Özellikle Rum ve Ermeni lobilerinin güçlü olduğunu kaydeden Çınar, “Toplumu temsil eden Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanı ya da genel sekreteri hepsi maaşlı profesyonel çalışanlar. Ayrıca doğru lobi çalışması yapıyorlar” dedi. Bu kesimin yerel eyaletlerde Türk toplumuna göre daha aktif olduklarını da kaydeden Çınar, Türkler’in bu topluluklardan çok sonra Amerika’ya geldiklerini ve bu ülkede ayakta kalma savaşı verdiklerini dile getirdi.  Türkiye aleyhine çalışan bazı kişi ve gruplarının da varlığından söz edilebileceğini savunan Çınar, İsrail gibi bazı ülkelerle olan ilişkilerin normal olmamasının da olumsuz etkisinin olduğunu kaydetti.

“SESİMİZİ DUYURMALIYIZ”

Amerika’da yaşayan Türk toplumunun daha fazla katılılımcı olamları gerektiğini ve seslerini daha fazla duyurmaları gerektiğini vurgulayan Çınar, “Eğer Türk toplumu içinde bir profesyonel ekip veya temsilcilik olmazsa ve tüm Amerika’yı kapsayacak şekilde çalışılmazsa işimiz zor” diye konuştu.

Türk toplumun birlik ve bütünlük içinde çalışması gerektiğini de ifade eden Çınar, şu önerilerde bulundu: “Yerel ve federal temsilcileri ziyaret edilmeli. Amerika’daki lobi firmalarına ödenen paralar gözden geçirilmeli ya da bu firmalara Türk-Amerikan toplumunu içinde olan 1-2 kişi entegre edilmeli. Yine çatı kuruluşları sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmeli.”

“TÜRKİYE KENDİNİ İYİ ANLATMALI”

Türkiye’nin Ortadoğu’daki konumu nedeniyle önemli bir yere sahip olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, bu konuda Türkiye’nin kendini iyi anlatamamasının da en büyük sorunlar arasında yer aldığını ifade etti. Çınar, “Türkiye, kendini daha iyi anlatmalı. Temsilciler daha sık ziyaret edilmeli. Ayrıca Türk toplumundaki sivil toplum kuruluşlarına profesyonelce bütçeler oluşturulmalı. Artık daha doğru stratejlerin geliştirilmesi şart” dedi.

İşte aleyhimizdeki tasarılar

A. Yunanlılarla ilgili: (Hepsi Temsilciler Meclisi’nde)

1. H.Res. 187 (Bilirakis) Kıbrıs – 17 destekçi

2. H.Res. 188 (Bilirakis) Papaz Mektebi – 38 destekçi
(bu tasarı  H.R. 4347 kanun önergesine geçti)

3. H.Res. 136 (Sarbanes) “Ekümenik Patrik – 18 destekçi

4. H.Res. 308 (Sarbanes) Kıbrıs – 34 destekçi

B. Ermenilerle ilgili:  (İkisi Temsilciler Meclisi’nde, biri Senato’da)

5. H.Res. 227 (Valadao) Sözde Ermeni”jenositi” – 51 destekçi

6. S.Res. 410 (Menendez) Sözde Ermeni “jenositi” -  10 destekçi

7. H.R. 4347 (Royce) Türkiye’deki Hristiyan malları ile ilgili-  13 destekçi

C. Türkiye’de basın ve internet ile ilgili üç tasarı (Biri Temsilciler Meclisi’nde, ikisi Senato’da)

8. H.Res. 532 (Eshoo -Ermeni asıllı) – İnternet hürriyeti -  28 destekçi

9. S.Res 403 (Murphy) İnternet hürriyeti – 2 destekçi

10. S.Res. 447 – (Menendez) Basın hürriyeti

Kaynak:Haber Kaynağı