TUNUSLU SALDIRGAN FRANSA'DA 85 KİŞİYİ BÖYLE ÖLDÜRDÜ; O ANLAR

TUNUSLU SALDIRGAN FRANSA'DA 85 KİŞİYİ BÖYLE ÖLDÜRDÜ; O ANLAR

Fransa'da dün gece kutlama yapan kalabalığa düzenlenen kamyonlu saldırıda en az 80 sivil hayatını kaybetti. Tunus asıllı bir saldırganın düzenlediği saldırıya karşı dünya ayağa kalktı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'deki terör saldırısı nedeniyle Avignon'daki tatilini kısa kesip başkent Paris'e dönme kararı alırken ABD Başkanı Barack Obama ise saldırıyı kınadı.

GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANACAK

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından güvenlik zirvesini toplayacağını duyurdu. Hollande, günün ilk saatlerinde İçişleri Bakanlığı'ndaki Kriz Merkezi'nde ülkenin üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya gelecek.

TRUMPH TOPLANTI ERTELEDİ

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı Donald Trump ise, Nice'deki saldırı nedeniyle başkan yardımcısı adayını açıklayacağı basın toplantısını erteledi.

TERÖR SALDIRISI

ABD Başkanı Barack Obama, Nice'deki olayın "korkunç bir terör saldırısı" gibi göründüğünü söyleyerek saldırıyı kınadı. 
İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May de Nice'deki gelişmeler hakkında bilgilendirildiği ifade edildi. 

Fransa'da, 13 Kasım'da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti. Olağanüstü hal daha sonra Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmıştı.

Son saldırının düzenlendiği Nice, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçların oynandığı kentlerden biriydi.

İSVEÇ BAŞBAKANI : AÇIK VE DEMOKRATİK TOPLUMUMUZA YAPILMIŞ BİR SALDIRI 

Nice’te en az 80 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının ardından yazılı bir açıklama yapan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, saldırıyı "şiddetle" kınayarak, "Bu, açık ve demokratik toplumumuza yapılmış bir saldırıdır" dedi.

KATLİAMI BÖYLE YAPTI

SALDIRGAN TUNUS ASILLI

Löfven açıklamasında, ‘‘Nice’den gelen haberler dehşet verici. Masum insanlara karşı yapılan bu saldırı aynı zamanda açık ve demokratik toplumumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu gece bütün kalbim Fransa ile birlikte. Düşüncelerim saldırının kurbanları, aileleri ve yakınları ile birlikte. Hükümetimiz son durumu dikkatli bir şekilde izliyor. Saldırının boyutu ve bölgedeki İsveçlilerin ne derecede etkilendiği hakkında sürekli bilgi alıyoruz" dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dehşet verici haberler. Kalbim saldırının kurbanları ve yakınları ile birlikte" dedi.

NATO GENEL SEKRETERİ : DEHŞETE KAPILDIM

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Nice’teki terör saldırısını sert bir dille kınayarak "Dehşete kapıldım" dedi.

Stoltenberg Twitter hesabından, "Nice’teki alçakça yapılan terör saldırısından dehşete kapıldım ve çok üzgünüm. NATO Fransız halkıyla sıkı dayanışma içindedir" açıklamasını yaptı.

FİNLANDİYA VE NORVEÇ NİCE SALDIRISINI KINADI

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö ve Norveç Başbakanı Erna Solberg Nice kentindeki terör saldırısını kınadı.

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö açıklamasında, "Fransa’nın ulusal gününde gerçekleştirilen bu vahşi terör saldırısı Avrupa değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Finlandiya kesin bir ifadeyle terörü kınıyor; Fransa ile dayanışma içindedir" dedi.

Norveç Başbakanı Erna Solberg de yaptığı açıklamada, "Terör eylemlerine bir son vermek için Fransa ile birlikte duruyoruz. Saldırının kurbanları için en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.
Finlandiya ve Norveç Nice saldırısını kınadı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı