Tatil cenneti Bali'de Agung Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Tatil cenneti Bali'de Agung Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Endonezya’nın Bali Adası’nda Agung Yanardağı yeniden harekete geçti. En üst düzeyde alarm verildi.

Endonezya’nın Bali Adası’nda Agung Yanardağı’nın kuvvetli bir şekilde kül püskürtmesinin devam etmesi üzerine en üst seviyede alarm verildi. Bali'deki havalimanı uçuşlara kapatıldı.

Havayolu şirketleri kırmızı alarma geçti

Havayolu şirketleri, Bali Adası'ndaki Mount Agung Yanardağı'nın 4 bin metre yüksekliğe kül püskürtmesi nedeniyle kırmızı alarma geçti.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB), geçtiğimiz hafta Bali Adası’nda bulunan Mount Agung Yanardağı'nın yeniden duman ve kül püskürtmeye başladığını duyurmuştu. Tekrar aktif hale gelen Agung Yanardağı'nın 4 bin metre yüksekliğe kül püskürttüğü belirtildi. Bali Adası'nın ana havaalanı çalışmaya devam ederken, bazı havayolu şirketleri volkanik küllerin uçak motorlarına zarar verebileceğinden dolayı uçuşları iptal etti.

BNPB tarafından yapılan açıklamada, Agung Yanardağı çevresi hariç turizmin Bali’de güvenle yapılabileceği belirtildi. Yetkililer, yanardağ çevresinde risk altında bulunan 7,5 kilometrelik alanda yaşayanların tahliye edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Ada’daki kirli hava nedeniyle, görevliler tarafından vatandaşlara maske dağıtıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda yanardağın faaliyete geçmesinin ardından alarm en üst seviyeye çıkarılmış ve büyük bir patlama riskine karşılık da bölgeden yaklaşık 130 bin kişi tahliye edilmişti. Ülkenin en çok turist alan bölgesi Bali Adası'ndaki Agung Yanardağı en son 1963'te patlamış, olayda yaklaşık bin 100 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler