Suudi Arabistan Kralından yeni Katar atağı

Suudi Arabistan Kralından yeni Katar atağı

Körfez ülkeleri arasında başlayan Katar krizinde taraflar saflarını büyük ölçüde seçtiler ancak Suudi Arabistan Katar'a karşı saflarını büyütmek için yeni hamlelere başladı.

Suudi Arabistan körfez ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesinden sonra Katar’ı daha da yalnızlaştırabilmek için diplomatik temaslarına hız verdi.

PAKİSTAN GAZETELERİ YAZDI

Pakistan’ın The Express Tribune gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve beraberindeki Pakistan Genel Kurmay Başkanı Qamar Javed Bajwa ve üst düzey bir heyet ile Pazartesi günü Cidde’ye gitti.

TARAFINIZI BELİRLEYİN GÖZDAĞI

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz tarafından kabul edilen Navaz Şerif’e Suudi Kral tarafından Katar krizinde "Pakistan’ın tarafını belirlemesi" isteği iletildi.

Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinin terörizmi desteklediği gerekçesiyle Katar ile ilişkleri kesmesinin ardından Pakistan dikkatli bir yol izliyor.

ANLAŞMAZLIKLARA TARAF OLMAYIZ

Suudi Kral ile Pakistan Başbakanı arasındaki görüşmeler hakkında bilgi veren üst düzey bir Pakistanlı diplomat Pakistan tarafının Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz'e Pakistan’ın, "İslam dünyası içinde birliğin sağlanması için her türlü çabayı" destekleyeceğini, ancak "Müslüman dünyası içindeki anlaşmazlıklarda taraf olmayacağını" bildirdi.

PAKİSTAN GÖRÜŞME TRAFİĞİNE GEÇECEK

Aynı diplomatik kaynağa göre Pakistan heyeti, Suudi tarafını yatıştırmak için Katar üzerindeki etkisini kullanarak krizi yatıştırmak amacıyla Kuveyt, Katar ve Türkiye’yi ziyaret etmeyi taahhüt etti.

Ersin Arslan / Stockholm (DHA)

İlgili Haberler