" Şortlu Kıza Tekme " davasında flaş gelişme

" Şortlu Kıza Tekme " davasında flaş gelişme

Çekmeköy'de belediye otobüsünde şort giydiği için hemşire Ayşegül Terzi'ye saldıran tutuksuz sanık Abdullah Çakıroğlu hakkında karar verildi.

TEKMECİ KATILDI MAĞDUR GELMEDİ

Çekmeköy'de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği  gerekçesiyle yargılanan Abdullah Çakıroğlu hakkında mahkeme kararını açıkladı. Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Terzi gelmezken,  tutuksuz yargılanan sanık Abdullah Çakıroğlu ile avukatı katıldı. 

KADIN DERNEKLERİ AVUKATLARI DA KATILDI

Terzi'nin avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı, barolar ve bazı kadın platformlarının avukatları da yer  aldı. Taraf avukatları ve sanığın beyanlarının alınmasının ardından davayı  karara bağlayan mahkeme hakimi, sanık Çakıroğlu'nu "inanç, düşünce ve kanaat  hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "kasten yaralama" ve "hakaret"  suçlarından toplam 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Çakıroğlu'na indirim uygulanmadı, cezası ertelenmedi.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ

OLAY NASIL OLMUŞTU

İstanbul Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu (35) ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Çakıroğlu'nun ifadesinde "Vandalların saldırısına uğradım, 20 tane solcu terörist bana saldırdı. Her şey İslam hukukuna göre oldu" dediği öğrenilmişti.Terzi, saldırganın serbest bırakıldığını öğrendikten sonra sinir krizi geçirmişti.

İlgili Haberler