Şortlu kızın saldırganı yeniden tutuklandı

Şortlu kızın saldırganı yeniden tutuklandı

Şort giydiği için Melisa Sağlam'a saldıran sanık hakkında tutuklama kararı


İstanbul Pendik'te bir minibüste şortlu kadın yolcuya saldıran sanık hakkında tutuklama kararı çıktı. Bugün serbest bırakılan saldırgan hakkında, savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıktı.

14 Haziran'da Pendik minibüsünde şort giydiği için üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise şüphelinin serbest bırakılmasına karar vermişti.

SERBEST BIRAKILDI

Saldırganın 'vergi kanununa muhalefetten' suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı ve 20 Haziran'da tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Kızıltateş hakkında genç kıza yönelik saldırıya ilişkin 'tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılma' kararı çıktı.

Mahkeme, Kızılateş'e yönelik tutuklama istemini, suçun "basit yaralama" kapsamında kalma ihtimalini gerekçe göstererek reddetti. 

MELİSA SAĞLAM İFADE VERECEK

14 Haziran'da Pendik minibüsünde Ercan Kızılateş tarafından darp edilen üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, saldırgan Kızılateş kendisinden şikayetçi olduğu için ifade verecek.

Şort giydiği için üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ercan Kızılateş, tutuklanması istemiyle gönderildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde pişman olduğunu savundu. Kızıltateş hakkında genç kıza yönelik saldırıya ilişkin 'tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılma' kararı çıktı.

Savcılık bu karara itiraz etti. Öte yandan Kızılateş, ifadesinde Sağlam'dan şikayetçi olduğunu söylediği için Sağlam savcılığa ifade vermeye çağrıldı.

BANA SALDIRDI DİYE ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Minibüsteki saldırıyla ilgili olarak hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından gözaltı kararı çıkarılan Ercan Kızılateş Anadolu Adalet Sarayı'na getirildiğinde konuşmuştu..

Kızılateş, adliye koridorunda jandarma arasında ilerlerken konuştu. "Darp ettiğim yalan" diyen Kızılateş, "Görüntüler çok açık, darp etme olayı yok" dedi. Şikayetçi olduğunu söyleyen Kızılateş, "Kameraları görmüyor musunuz, tabii ki bana saldırdı" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler