Şafak Pavey'in istifasının perde arkası

Şafak Pavey'in istifasının perde arkası

Muhalif kesimlerin parti gözetmeksizin büyük değer verdiği CHP Milletvekili Şafak Pavey'in istifasının ardından yaptığı açıklama siyasi magazin medyasını derhal harekete geçirdi.


CHP'nin sevilen Mileltvkeili Şafak Pavey'in Milletvekilliğinden ani istifası muhalif kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına giren istifaya ilişkin şimdi merak edilen konu, Pavey'in ileri sürdüğü sağlık sorunlarının ne olduğu. Ayrıca istifanın başka bir nedeninin olup olmadığıda en çok tartışılan konular arasında. Tartışma ve merak büyük olunca siyaset magazini ile uğraşan medyada hemen teorilerini üretmeye başladı. İşte ayrıntılar

CHP'DEN İLK TEPKİ

Bu açıklamanın ardından, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Pavey’in istifasını kabul etmeyeceklerini belirterek, “O istifa Meclis’e gelecek ve biz istifayı kabul etmeyeceğiz. Biz onu çok seviyoruz o bizim göz bebeğimiz” dedi.

TÜRKİYE'Yİ TERK EDECEK

Öte yandan yaptığı siyasi magazin haberleri ile ünlenen Odatv Şafak Pavey'in istifasına ilşkin 17 saat önce bambaşka bir iddiada bulundu. Oda Tv istifayı önceden bildiğini ve Şafak Pavey'in " İş kurmak için" istifa ettiğini ileri sürdü.

ŞAFAK PAVEY BU KONULARDA NE DİYECEK

Muhalif kamuoyunun nezdinde çok büyük bir prestiji bulunan Şafak Pavey için Odatv'nin verdiği magazinel bilgi aynen şöyle;

CHP Milletvekili Şafak Pavey milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Pavey istifasının gerekçesi olarak, sağlık sorunlarını daha fazla ertelemesinin mümkün olmadığını gösterdi.

Bakınız...

Odatv, bu istifayı 27 Ağustos’tan beri biliyordu.

O günlerde güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgi aynen şöyleydi:

“Şafak Pavey, Eylül’de CHP milletvekilliğinden istifa edecek ve Türkiye’yi terk edecek. Annesi Ayşe Önal’la birlikte uluslararası siyasi danışmanlık şirketi kuracak.”

Dediğimiz gibi; kaynaklarımız çok güvenilirdi.

SEVENLERİNİ ÜZEN DEDİKODU

Odatv'nin dedikodu niteliğinde ki bu haberi medyada çok ilgi görmesede okuyanlar tarafından büyük bir üzüntü ile izlendi. Şimdi muhalif kamuoyu Şafak Pavey ve CHP'den tatmin edici bir açıklama bekliyor.

KILIÇDAROĞLU ARADI

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Pavey ile görüşerek kararından vazgeçmesini istedi.

İSTİFA AÇIKLAMASI HABERİ

6-057.jpg

ŞAFAK PAVEY KİMDİR?

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğindeki yönetici görevinden ayrılarak CHP İstanbul Milletvekili olan Şafak, uluslararası kamuoyunda insan hakları, insani yardım ve küresel barış konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor.
Toplumsal duyarlılığı, çocukluğunun geçtiği yazı ve sanat çevresinden beslenmekle birlikte, Zürih'te  sanat ve film eğitimi aldığı sırada geçirdiği tren kazası onun engelli dünyasıyla tanışmasına yol açtı. Uzun süren ve cesaret isteyen iyileşme sürecindeki sıra dışı duruşu Zürih Üniversite Hastanesi'nde tez konusu oldu ve bu çalışma kitap olarak yayınlandı. Bu kaza dünyaya bakışını yeniden şekillendirdi. Kendisi için verdiği mücadeleyi diğerleri için de vermeyi seçti. Engelliler, azınlıklar, çocuklar, şiddete uğramış kadınlar, mülteciler, iskence kurbanlari,  hakları fütursuzca çiğnenen bütün mağdurlar ilgi alanı oldu.
Diğer yandan eğitimine ara vermedi ve Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi ve hemen ardından London School of Economics'de yüksek lisansını tamamladı. Akademik uzmanlığı olan Milliyetcilik ve azınlık hakları üstüne hazırladığı  “İslam Ülkelerinde Gayrimüslim Vatandaşların Mülkiyet Hakları” büyük beğeni topladı ve itibarlı uluslararası yayınlarda yer aldı.
BM'deki görevine başlamadan önceki süreçte, her platformda insan hakları konusunu gündeme getirdi. Kendi eğitim hayatının sponsoru olarak öğrenciliği boyunca uluslararası medya şirketleri için serbest gazetecilik, belgesel yapımcılığı ve tercümanlık yaptı. Türkiye'deki Agos gazetesinin ilk Türk köşe yazarı oldu.
Nobel Barış Ödülü sahibi Dr Şirin Ebadi ile hazırladığı, Norveç Dış İlişkiler Bakanlığı himayesinde “İran'daki Mülteci Hakları” üzerine hukuk kitabınında olduğu üç uluslararası yayının editörlüğünü üstlendi. Yine bu süreçte, insan hakları konusundaki belgesel çalışmalarında yer aldı. 2003 yılında BM Mülteciler yüksek Komiserliği bünyesinde göreve başladı. BM'nin, engelli olmanın saha çalışmasında engel olmayacağını ispatlayan zorlu görevlerini üstlendi.
2003 ve 2010 yılları arasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği için Cezayir, Sahra, Mısır, Yemen, Lübnan, Suriye ve Irak' ta insani yardım görevlisi olarak,  İran ve Afganistan da sözcü olarak,
Cenevre genel merkezinde global halkla ilişkiler ve stratejik iletişim projelerinin yöneticisi olarak,
Washington'da Ted Kennedy Nansen Mülteci Ödülü Komitesinin Koordinatorü olarak,
Macaristan'da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Orta Avrupa üst düzey sözcüsü olarak,
2010 ve 2011 yılları arasında Cenevre'de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sekreteri olarak görev yaptı.
Ana dili Türkçe`nin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca konuşmaktadır. Temel seviyede Arapça ve Farsça dillerine hakimdir. Akıcı olarak uluslararası işaret dili konuşabilmektedir.

İlgili Haberler