Rusya'dan Trump'ı kızdıracak S-400 Füzeleri açıklaması

Rusya'dan Trump'ı kızdıracak S-400 Füzeleri açıklaması

Nato üyesi olan Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzesi siparişi konusunda ABD ile Türkiye arasında gerginliği artıracak flaş bir gelişme daha yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi sert sözlerle eleştirdiği Rusya'dan alınacak S-400 füzeleri ile ilgili kritik bir gelişme daha yaşandı.

S 400 FÜZELERİ NEDİR

2019 SONUNDA GELİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemlerini 2019 sonuna doğru göndereceklerini söyledi.

Sputnik'İn haberine göre gazetecilerin Türkiye’ye S-400 sevkiyatının ne zaman başlayacağı yönündeki sorusunu yanıtlayan Kojin "2019 sonuna yaklaşırken" ifadesini kullandı.

Kojin, sevkiyatın 2019 ortasında yapılabileceği iddialarını da doğrulamadı.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, S-400 sistemi temini için Rusya ile imzalanan sözleşmedeki teslimat tarihinin öne çekilerek Temmuz 2019'a alındığını belirtmişti.

KİMYASAL SALDIRI TETİKLEDİ

Trump'ın Suriye devlet güçlerinin kimyasal saldırı düzenlediği iddiası ile dünyayı ayağa kaldıran savaş tehdidinde buşlunması sonrası Türkiye konuya ilşkin yansız bir dış politika izlemiş Trump açıkça Türkiye'yi tehdit etmişti. Trump'ın Türkiye'nin S 400 füzelerini alması Nato üyeliği tehlikeye girer iması diplomasi çevrelerini hareketlendirmişti.

İlgili Haberler