REZA ZARRAB'I TUTUKLANAN SAVCIYA TWİTTER ŞOKU

REZA ZARRAB'I TUTUKLANAN SAVCIYA TWİTTER ŞOKU

Miami Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede...

Şarkıcı eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD’ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab’ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından tweet yağmuruna tutuldu.

TÜRK RAKISI

Twitter üzerinden mesaj atarak Amerikalı savcıya ulaşan Türkler, mesajlarında “Türkiye’den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, şiş kebap, lokum, Türk halısı.. İstemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz”, “Abi yengeyi al gel, bekliyoruz”, “Bizimkilerin yapamadıklarını siz yapıyorsunuz, yanınızdayız” gibi mesajlar attı.

YANIT VERDİ

Twitter’daki izleyici sayısı iki gün içinde binlerce sayıda artan Preet Bharara, kendi resmi hesabından bu mesajlara verdiği yanıtında, “Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum” diye yanıt verdi. Amerikalı savcı, öteki mesajlarında da “Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek”, “Amerika’nın İran’a yaptırımlarını delen, kara para aklayan ve bankacılık sahtekârlığı yapan Türk uyruklu kişi tutuklandı” dedi.

 

Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan Bharara, ABD’de diplomatları, siyasileri ve 2008 küresel krizinin ardından 100’e yakın bankacıyı soruşturarak adını duyurdu. Hindistan asıllı, 48 yaşındaki Bharara, 2009'da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New York'a getirtmiş ve yargı önüne getirilmelerini sağlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı