RADİKAL İSLAMCI TERÖRÜ DÜNYAYI SARDI

RADİKAL İSLAMCI TERÖRÜ DÜNYAYI SARDI

Dünya Kanada ve ABD 'de düzenlenen terör saldırılarının şokunu yaşıyor

 

Kanada polisi, parlamento binasındaki saldırıyı düzenleyenin 32 yaşındaki Michael Zehaf-Bibeau olduğunu düşünüyor. Uyuşturucudan sabıkası bulunan Zehaf-Bibeau, daha sonra Müslüman olmuştu.


Kanadalı parlamenterler, olası bir saldırıya karşı parlamentondaki bir toplantı odasının kapısına böyle barikat kurdu.

TÜRKİYE'YE GELECEKTİ

Pazartesi günü de Montreal yakınlarında bir saldırgan arabasıyla iki Kanadalı askere çarpmış, bir asker hayatını kaybetmişti. Martin Rouleau Couture adlı saldırganın geçen temmuzda gözaltına alındığı ama delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Kanada emniyetinden bir yetkili, Couture’un gözaltına alındığında Türkiye’ye gitmek üzere olduğunu söyledi. Kanada polisi, saldırılardan önce hem Zehaf-Bibeau hem de Couture’yi ‘Yüksek riskli yolcu’ olarak görüyordu. Bu tanım, yurt dışına çıkarak suça karışma ihtimali yüksek kişiler için kullanılıyor.

ABD’de, Kanada’daki saldırının şoku sürerken, New York kentinde bir kişi, baltayla iki polise saldırdı. Olayın ardından vurularak öldürülen saldırganın radikal İslamcı gruplarla bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor

Queens ilçesinde önceki gün yaşanan olayda bir polis başından ağır yaralandı. Emniyet Müdürü William Bratton polisin saldırı gerekçesini anlamaya çalıştığını ve “terör ihtimalini” dışlamadıklarını söyledi. ABD medyası saldırganın 32 yaşındaki Zale Thompson olduğunu duyurdu, ancak bu bilgi polis tarafından henüz teyit edilmedi. İzleme Grubu SITE bu kişinin YouTube ve Facebook’taki paylaşımlarıyla ilgili açıklama yaptı. Radikal İslamcı grupları takip eden SITE, saldırganın eylül ayındaki bir mesajında, cihadı “Siyonistler ve Haçlıların zulmune haklı bir tepki” olarak tarif ettiğini belirtti.

Bratton, olayın “bir terör saldırısı” olup olmadığına adir soruya karşılık, “Bu soruya evet ya da hayır demek için erken” dedi. Basına konuşan görgü tanıkları, saldırganın devriye gezen polisleri kasıtlı olarak hedef aldığını iddia etti. Bir polis başından ve diğeri kolundan yaralanırken, polislerin ateş açması sonucu saldırgan öldü. Olay yerindeki bir kadının da bu sırada yaralandığı belirtildi.