Paris'te Şok Saldırı

Paris'te Şok Saldırı

PARİS'TE ÜST ÜSTE SALDIRI ŞOKU

FRANSA'nın başkenti Paris'te sabah saatlerinde Liberation Gazetesi'ne yapılan silahlı saldırı ardından 'Defense' olarak geçen finans merkezinde Societe Generale Bankası önünde rast gele ateş açıldı. Saldırılarda ölen veya yaralanan olmadı. 

Gülten ÖZBEY

SALDIRGAN KAÇTI

 
Saldırganın 40 yaşlarında olduğu ve bir taksiciyi rehin alarak Champs Elysee Caddesi'ne geldiği saldırganın rehineyi bırakarak metro ile kaçtığı iddia edildi. Polis, Champs Elysee'de geniş önlem alındı. Champs Elysee Caddesi'nin de bulunduğu bölgeye polis takviyesi yapıldığı açıklanırken, polis helikopterinin de havadan destek verdiği ifade edildi. Açıklamada, tehlikeli olduğu belirtilen silahlı saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

BBC BÖYLE DUYURDU


Paris’te Liberation gazetesi ve Societe Generale bankasına yapılan saldırının ardından şüpheliyi yakalamak için Fransız polisi harekete geçti. Liberation Gazetesi’ndeki saldırıda 27 yaşındaki foto muhabiri ağır yaralandı.
 
Saldırgan gazete çıkışında rehine olarak yakaladığı bir motosiklet sürücüsünü Şanzelize Bulvarı’na doğru yönlendirdikten sonra gitmesine izin verdi.
 
Saldırganın ilk eylemden iki saat sonra da Paris'te La Defense bölgesinde bulunan Fransız bankası Societe Generale önünde birkaç el ateş açtığı öğrenildi. Buradaki saldırıda kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

BİR AYDA GERÇEKLEŞEN 4. SALDIRI

Geçen hafta da Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye giren aynı saldırgan çalışanları tehdit etmişti.
Fransız polisi Paris’teki tüm basın organlarının ofislerinin önünde güvenlik önlemlerini arttırdı.
Şüphelinin 40-45 yaşlarında, saçları kazınmış ve kilolu olduğu söyleniyor.
BBC Paris Muhabiri Christian Fraser, şüphelinin Eyfel Kulesi tarafına, ya da metroya kaçtığı yönündeki iddialar üzerine polis helikopterinin Şanzelize üzerinde uçtuğunu bildiriyor.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da İçişleri Bakanı’ndan saldırıların arkasındaki sorumlunun bulunması ve olayın aydınlatılması için tüm çabanın gösterilmesini istedi.