Pariste Kürtler'den Cinayet protestosu

Pariste Kürtler'den Cinayet protestosu

Paris'te Doğu Gar'ında toplanan kalabalık, öldürülen PKK'lılar Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde öldürülen PKK'lılar ve Öcalan resimleri ile üzerinde örgütün sembolü olan dözivler taşıyan kalabal

Öldürülen PKK'lılar için Paris'te gösteri
'Bu insanlar terörist değil,sivil siyaset yürüten insanlar'
Gülten ÖZBEY - PARİS / DHA 12.01.2013 15:36
 
 
 
 Paris'te Doğu Gar'ında toplanan kalabalık, öldürülen PKK'lılar Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde öldürülen PKK'lılar ve Öcalan resimleri ile üzerinde örgütün sembolü olan dözivler taşıyan kalabalık sloganlar attı. 
 
Gösteriye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da katıldı.
 
 
Yürüyüş öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Demirtaş, "Bizim ihtiyacımız olan şey öfke, kin değil konuşabilmektir. Barışı sağlamanın zorluğu da buradadır, öfkeye kine teslim olmadan, başlatılan bu süreci ısrarla yürütmek için sabırlı, akıllı, cesur olmak zorundayız başka çaresi yok. Başbakan'ın açıklamalarını izliyoruz, bu açıklamar Kürt toplumuna güven veren açıklamalar değil. Başbakan Erdoğan diyor ki Fransa Cumnurbaşkanı öldürülen bu teröristlerle neden görüştüğünü açıklamak zorunda diyor. Türkiye'de barış sürecini başlatmak isteyen bir Başbakan'ın yapması gereken açıklama bu değil. 
 
Bu insanlar terörist değil. Öldürülen kişiler sivil siyaset yürüten insanlar. Bunu sorgulayacağına, bu katliamların, bu cinayetlerin ortaya çıkması için çaba sarfetmen gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın yapması gereken budur" dedi.