PARİS SALDIRILARIYLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

PARİS SALDIRILARIYLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

ABD Savunma Bakanlığı, Paris saldırılarının 'beyni' Abdelhamid Abbaoud ile doğrudan bağlantısı olduğu iddia edilen Şeref el Mudan'ın Suriye'de öldürüldüğünü açıkladı.

Bağdat'ta bulunan ABD Ordu Sözcüsü Albay Steve Warren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şeref el Mudan'ın 24 Aralık'ta hava saldırısında öldüğünü belirtti.

AFP'nin haberine göre; Warren, Mudan'ın aktif olarak Batı'ya karşı yeni saldırılar planladığını da sözlerine ekledi.

Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların 'beyni' olduğu düşünülen Abdelhamid Abaaoud, kentin kuzey banliyösü Saint Denis'de 18 Kasım'da düzenlenen operasyonla öldürülmüştü.

ABDELHAMID ABAAOUD KİMDİR?

Fas asıllı olan Abdelhamid Abaaoud'un Brüksel'in 'radikal dincilerin merkezi' olarak bilinen Molenbeek semtinde büyüdüğü biliniyor. 

Abaaoud, Paris saldırılarının "baş şüphelisi" olarak aranan Salah Abdeslam ile hapis arkadaşı. Dünyayı şoke eden saldırıların arkasındaki bu iki isim, 2010 yılında silahlı soygun suçundan hapse mahkûm olmuştu. 

"Belçikalı" lakabıyla anılan Abaaoud, IŞİD'e 2013 yılı başlarında katıldı. Terör örgütü IŞİD içinde çok önemli bir yere sahip olduğu belirtilen Abaaoud'un, sadece Paris saldırılarını değil, iki ay önce yaşanan Thalys treni saldırısı gibi birçok eylemi organize ettiği sanılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı